Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Discuții secrete: Rusia și China pregătesc o super-construcție care va duce războiul la un alt nivel (Presă)

BBC
Rusia China

Experți din Rusia și China discută despre construirea unui „tunel subacvatic" către Crimeea, potrivit The Washington Post, care utilizează informații ale serviciilor de securitate din Ucraina.

Rușii și chinezii au discutat în secret despre construirea unui tunel subacvatic pentru a conecta partea continentală a Rusiei și Peninsula Crimeea, conform Mediafax.

Jurnaliștii americani afirmă că serviciile de securitate ucrainene au interceptat transmisiuni între cele două țări despre crearea unui tunel care ar fi în siguranță față de orice atac al Ucrainei.

De asemenea, părțile s-au întâlnit în octombrie în urma îngrijorărilor Rusiei cu privire la securitatea podului din strâmtoarea Kerch. Obiectivul a fost vizat de două ori de armata ucraineană ceea ce a dat peste cap activitățile din regiune.

Proiectul în discuție ar necesita o investiție uriașă, posibil de ordinul miliardelor de dolari. Corporația chineză de construcții feroviare este pregătită pentru un proiect de orice complexitate, au susținut constructorii, potrivit americanilor. Totuși, proiectul ar fi greu de realizat într-o zonă de război. iar orice construcție ar avea loc într-o zonă de război activă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.