Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disensiune la varful PSD. Ce se ascunde in spatele competitiei din TSD

tsd

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc Congresul TSD, in cadrul caruia a fost ales un nou presedinte al acestei organizatii. Functia de presedinte TSD poate fi o rampa de lansare pentru un viitor lider marcant al partidului, asa cum a fost cazul lui Victor Ponta.

De aceea competitia in interior a fost dura, existand trei candidati - Gabriela Podasca, Andrei Tinu si Gabriel Petrea, cel din urma fiind castigatorul alegerilor interne.

Congresul nu a fost lipsit de momente tensionate. Un scandal in toata regula a izbucnit intre fostul presedinte TSD, Mihai Sturzu si presedintele PSD Liviu Dragnea. Sturzu i-a cerut lui Dragnea sa se suspende din functie pentru a nu târî numele partidului in instante, dar in final el a fost cel care si-a dat demisia din partid.

Multi au interpretat iesirea din scena a lui Sturzu ca o infrangere a lui Victor Ponta, care isi pierde astfel nu numai un aliat, dar unul care conducea o intreaga organizatie, extrem de importanta in alegerile de la anul.

Insa adevarata lupta s-a dus intre Valeriu Zgonea, presedintele executiv al PSD, si Liviu Dragnea, presedintele PSD. Fiecare dintre ei a avut alt favorit in lupta dintre tinerii social-democrati. Zgonea a sustinut-o pe Gabriela Podasca, in timp ce Dragnea l-a sustinut pe Gabriel Petrea.

Nu este de mirare ca si de aceasta data vointa lui Dragnea s-a impus si a castigat si controlul TSD.

Cu toate acestea PSD e in fierbere. Numarul unu si numarul doi din partid nu trag tocmai in aceeasi directie, iar Zgonea se pregateste pe margine pentru situatia in care Dragnea va fi condamnat definitiv.

Nici Ponta nu e pe picior de retragere. Si fostul premier isi strange oaste pentru o revenire in forta, cand contextul ii va fi prielnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.