Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disensiuni în Congresul SUA privind o rezoluţie de condamnare a presiunilor ruse asupra Ucrainei

Welt.de
senatul SUA

Senatorul republican Rand Paul a avertizat, joi, că va bloca adoptarea unui proiect de rezoluţie privind susţinerea Ucrainei şi avertizarea Rusiei cu sancţiuni, dacă nu sunt acceptate unele amendamente, informează publicaţia The Hill preluat de agerpres.

"Avem unele amendamente. Credem că această rezoluţie nu trebuie să conţină nimic care să însemne conceperea sa ca o autorizare de război şi nu trebuie să conţină nimic care să însemne autorizarea utilizării de trupe în interiorul Ucrainei", a declarat senatorul Rand Paul, precizând că a trimis unele amendamente miercuri seară, dar iniţiatorii proiectului le-au respins.

Rand Paul a subliniat că nu va permite adoptarea rezoluţiei simbolice în procedură rapidă, dacă nu sunt incluse amendamentele. Procedura rapidă necesită aprobarea în unanimitate.

Proiectul de rezoluţie a fost iniţiat de senatorii Rob Portman (membru al Partidului Republican), Jeanne Shaheen (Partidul Democrat), Dick Durbin (democrat), John Cornyn (republican), James Risch (republican) şi Bob Menendez (democrat).

Senatorul Rob Portman a anunţat că a iniţiat discuţii cu Rand Paul.

Proiectul de rezoluţie prevede oferirea de susţinere Ucrainei şi denunţă "acumularea a peste 150.000 de militari ruşi la frontierele Ucrainei".

"Senatul îl încurajează pe preşedintele SUA ca, în cazul unei noi invazii a Rusiei sau a altor acţiuni negative care ar submina suveranitatea Ucrainei, Guvernul SUA să utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru a impune costuri semnificative asupra Federaţiei Ruse, în scopul restabilirii păcii în Europa", arată textul proiectului de rezoluţie.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a cerut joi Rusiei, la reuniunea Consiliului de Securitate ONU, să reducă presiunile militare asupra Ucrainei şi să accepte soluţionarea crizei pe cale diplomatică, avertizând că, în cazul unui atac militar, Statele Unite, aliaţii şi partenerii, vor riposta prin măsuri "severe şi decisive".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.