Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disensiuni în UE! Germania şi Italia se opun sancţiunilor contra companiilor chineze care colaborează cu Rusia

Centre for European Reform
unitatea Uniunea Europeana

Disensiuni în UE! Germania şi Italia se opun sancţiunilor contra companiilor chineze care colaborează cu Rusia

Germania şi Italia au formulat obiecţii privind iniţiativa Comisiei Europene de a sancţiona companii chineze în cadrul noilor restricţii impuse Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina, afirmă surse politice de la Berlin, anunță Mediafax.

Un reprezentant al Guvernului de la Berlin a contestat, sub protecţia anonimatului, noile propuneri de sancţionare a firmelor chineze şi a criticat modul în care Statele Unite solicită sancţiuni extrateritoriale, informează publicaţia germană Handelsblatt. În acest sens, Guvernul Germaniei a transmis Comisiei Europene că nu este de acord cu sancţionarea companiilor chineze.

Opoziţia Germaniei a fost confirmată de diplomaţi europeni. În plus, Italia se opune sancţionării firmelor din afara Rusiei

Administraţia Chinei a avertizat că va trece la acţiuni "determinante" dacă Uniunea Europeană va sancţiona companii chineze în cadrul măsurilor aplicate împotriva Rusiei. "Acest lucru este foarte periculos. Cerem Uniunii Europene să nu pornească pe acest drum fals. În caz contrar, China va trece la măsuri determinante" pentru a-şi proteja drepturile şi interesele legitime, a declarat luni Wang Wenbin, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, citat de publicaţia Die Welt.

Comisia Europeană a propus Consiliului Uniunii Europene un nou set de sancţiuni împotriva Rusiei, în scopul limitării aprovizionării industriei militare, fiind vizate inclusiv companii chineze. "Obiectivul este evitarea ca bunurile interzise exporturilor spre Rusia să ajungă să aprovizioneze complexul militar rus", a declarat luni Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Conform unor oficiali de la Bruxelles, propunerea Comisiei Europene vizează inclusiv opt companii chineze acuzate că ar reexporta spre Rusia produse sensibile ce pot fi utilizate în industria militară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.