Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disidentul rus Alexei Navalny anunță că se află într-o celulă de izolare

Alexei Navalnîi

Disidentul rus Alexei Navalny, aflat în închisoare, a declarat luni că autoritățile penitenciare l-au mutat într-o celulă de pedeapsă pentru o încălcare minoră a regulilor, după ce a încurajat alți deținuți să formeze un sindicat, potrivit Reuters.

Navalny, cel mai vocal critic al președintelui Vladimir Putin în interiorul Rusiei, ispășește o pedeapsă de 11 ani și jumătate după ce a fost găsit vinovat de încălcarea eliberării condiționate și de acuzații de fraudă și sfidare a instanței. El spune că toate acuzațiile au fost inventate pentru a-l încarcera cu scopul de a-i zădărnici ambițiile politice.

Politicianul de 46 de ani, care în 2021 s-a întors în Rusia din Germania, unde fusese tratat pentru ceea ce testele de laborator occidentale au arătat că a fost o tentativă de otrăvire cu un agent neurotoxic din epoca sovietică, a fost mutat în iunie într-o colonie penală de înaltă securitate, mai departe de Moscova, informează Mediafax.ro.

Luni, el a anunțat pe Twitter, într-o postare realizată prin intermediul avocaților și susținătorilor săi, că a fost plasat într-o celulă de pedeapsă, inițial pentru trei zile, pentru că în mod regulat nu reușea să încheie nasturele de sus al uniformei sale de închisoare, despre care a spus că era cu câteva numere prea mică pentru el.

Navalny s-ar afla în colonia penală IK-6 de la Melekhovo, în apropiere de Vladimir, la aproximativ 250 kilometri est de Moscova.

„Celula de izolare este o cușcă de beton de 2,5 x 3 metri. În cea mai mare parte a timpului este insuportabil acolo, pentru că este frig și umezeală. Există apă pe podea. Am primit versiunea de plajă, este foarte cald și aproape că nu există aer. Fereastra este minusculă, dar pereții sunt prea groși pentru orice flux de aer, nici măcar pânzele de păianjen nu se mișcă. Nu există ventilație. Noaptea stai întins acolo și te simți ca un pește pe țărm. La 5 dimineața îți iau salteaua și perna... și îți ridică patul. La ora 21:00, patul este coborât din nou și salteaua este returnată. Există o masă de fier, o bancă de fier, o chiuvetă, o gaură în podea și două camere de luat vederi pe tavan", a scris Navalny.

Politicianul a mai spus că trebuia să primească o vizită în septembrie din partea rudelor sale, dar că astfel de vizite nu sunt permise pentru persoanele aflate în izolare.

„Așa că ei spun că, dacă nu-mi reconsider atitudinea, aceasta va deveni reședința mea permanentă", mai scrie în mesalul lui Navalny.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.