Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disjungere din Dosarul 'Realitatea Media' - Fost candidat la Preşedinţia României, trimis în judecată de DNA

Sigla DNA

DNA a trimis în judecată trei persoane, într-un dosar disjuns din dosarul "Realitatea Media". Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre avocatul Mirel Mircea Amariţei, fost candidat la alegerile prezidenţiale din 2014, avocatul Gabriel Baciu şi Emil Bertalan, .administrator al unei societăţi comerciale.

În septembrie 2020, Curtea de Apel București a admis "contestația durată proces" formulată de fostul patron al televiziunii Realitatea, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care reclama tergiversarea soluționării acestui dosar.

OFICIAL DNA:

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați, la data faptelor reprezentanți ai unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-au reținut mai multe infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Prezenta cauză a fost disjunsă din dosarul cunoscut în spațiul public ca „dosarul Realitatea Media”, mediatizat prin mai multe comunicate de presă pe site-ul nostru www.pna.ro.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 2012-2014, cei trei inculpați, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, ar fi falsificat mai multe documente (hotărârea adunării generale a membrilor Asociației Salariaților, acte constitutive etc.) care ar fi fost folosite ulterior la preluarea unei companii din România ce are ca obiect de activitate servicii din industria petrolului.

De menționat este faptul că, în timp ce se efectuau cercetări inclusiv pentru fals, unul dintre inculpați ar fi depus la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București un extras falsificat din Registrul acționarilor.

În acest moment, societatea preluată în modalitatea de mai sus, se află în insolvență.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel București."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.