Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disneyland Shanghai și-a închis porțile după ce un vizitator a fost testat pozitiv cu Covid

Disneyland Paris

Disneyland Shanghai s-a închis după ce un vizitator a fost găsit cu Covid. 34.000 de persoane, angajați și vizitatori, au fost deja testate pentru a vedea dacă au luat sau nu virusul.

Disneyland Shanghai și-a închis porțile pentru o perioadă nedeterminată după ce un vizitator a fost testat pozitiv cu Covid, pentru a opri din start o posibilă nouă epidemie, scrie Agenția ANSA.

Autorităţile chineze continuă să respecte o politică de „zero infectări" prin adoptarea unor măsuri stricte în fața celor 92 de noi cazuri depistate duminică în țară, cel mai mare număr din septembrie încoace, și în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din februarie anul viitor.

În acest context, parcul Shanghai Disneyland, deschis în 2016, a fost închis imediat după ce a fost descoperit un caz pozitiv la o vizitatoare care se întorcea dintr-o excursie într-o provincie de lângă Shanghai. Data redeschiderii nu a fost precizată.

Parcul a controlat imediat angajații și vizitatorii, iar până luni dimineață, 34.000 de persoane au fost deja testate pentru Covid, potrivit Primăriei din Shanghai.

Într-o înregistrare video difuzată de presa oficială, angajați în costume de protecție pot fi văzuți testând vizitatorii în mijlocul focurilor de artificii de deasupra emblematicului castel Disneyland.

Toate testele au ieșit negative, dar adulții și copiii care au vizitat parcul în ultimele zile vor trebui să stea acasă timp de cel puțin 48 de ore și să fie supuși unor teste suplimentare.

Cu două zile mai devreme, parcul Universal Studios din Beijing, deschis la sfârșitul lunii septembrie, anunțase cazuri de contacte infectate în rândul vizitatorilor săi în weekendul precedent.

Aproximativ 6 milioane de chinezi, în total, se află în prezent în izolare din cauza ultimului focar, majoritatea în marele oraș Lanzhou, situat la 1.200 km vest de Beijing. Situația este „gravă și complexă", a recunoscut sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, subliniind rapiditatea cu care virusul și-a reluat circulația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.