Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispare taxa de parcare în 6 stațiuni de pe litoral

ct100.ro
litoral statiuni plaja

Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate - Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul actualului sezon estival, a informat, joi, administraţia locală.

Astfel, turiştii care petrec vacanţa la mare, în staţiunile administrate de Primăria Mangalia, vor fi scutiţi de plata parcării, care era de 3 lei/oră pentru autoturisme şi 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

"Am luat această decizie, pentru a impulsiona sezonul turistic şi pentru a încuraja cât mai mulţi turişti să petreacă vacanţele în staţiunile Mangaliei, fără a mai avea grija de a plăti locul de parcare, indiferent unde aleg să lase maşina, în parcările publice din oraş şi staţiuni", a declarat primarul municipiului Mangalia.

El a mai anunţat că va propune celorlalţi primari ai localităţilor cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislaţiei în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea Unităţilor Administrativ - Teritoriale.

"Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlong sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor", a spus Radu Cristian.

Conform acestuia, o altă măsură destinată încurajării turismului are în vedere realizarea, cât mai urgent, a drumului expres care să lege Autostrada A2 de staţiunile din sudul litoralului.

"Pe această cale, solicit tuturor parlamentarilor de Constanţa să susţină acest proiect pentru a fluidiza traficul rutier şi a facilita accesul turiştilor către mare, fără a mai sta în trafic ore în şir. Vom ţine legătura cu autorităţile statului pentru a obţine cât mai repede cu putinţă aprobarea pentru realizarea acestei rute alternative pentru turişti. Proiectul a avansat considerabil şi există şanse să obţinem finanţare încă de anul acesta", a afirmat primarul Mangaliei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.