Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispare un 'colos': Al doilea cel mai mare stadion din țară va fi DEMOLAT! Se pregătește o nouă arenă de LUX pentru România

www.digi24.ro
stadion închis Dan Păltinișanu Timișoara

Consiliul Judeţean Timiş, instituţia care administrează Stadionul "Dan Păltinişanu" din Timişoara, îşi propune să demoleze actuala arenă şi să constuiască alta nouă, cel mai probabil din fonduri proprii, aceasta deoarece Compania Naţională de Investiţii nu este dispusă să aloce fonduri pentru o astfel de investiţie.

Ridicarea unui nou stadion de fotbal, la Timişoara, este necesară, deoarece actuala arenă începe să se degradeze. Deja Consiliul Judeţean Timiş a luat decizia de a nu mai pune în vânzare bilete la peluza sud şi la tribuna a doua.

Citește și: Situație teribilă pentru românii cu credite în lei: Indicele Robor a 'explodat', atingând cel mai mare nivel din octombrie 2014

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra (PSD), a declarat, miercuri, la finalul unei şedinţe de plen a CJ Timiş, că nu este rentabilă repararea actualului stadion.

"Cred că nu se mai rentează o investiţie în actualul stadion, cred că ar necesita o investiţie destul de mare, pentru că discutăm de ceea ce înseamnă reabilitarea infrastructurii, de ceea ce înseamnă consolidarea tribunelor, ceea ce nu cred că Timişoara şi Timişul mai merită să investească bani în stadionul construit în 1960, cred că merită un stadion nou, modern. O să ne facem strategia financiară, ca să ştim şi valoarea unei astfel de investiţii. La momentul acesta nu ştim care este valoarea unei astfel de investiţii. Mai mult ca sigur nu o să primim finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru stadion, trebuie să fiu sincer şi corect în acest sens, pentru că avem solicitare la CNI pentru sala polivalentă. CNI la momentul acesta va investi în cele patru stadioane din Bucureşti pentru că au obligaţia de a le pune în funcţiune în 2019, începutul anului 2020, ţinand cont că suntem organizatori în ceea ce înseamnă o etapă în campionatul european de fotbal şi conform regulamentului fotbalului internaţional, pe lângă Arena Naţională trebuie să asigurăm stadioane puse la punct pentru antrenamente", a declarat Călin Dobra.

Deocamdată, nu se ştie cât va costa ridicarea unui nou stadion, însă Consiliul Judeţean Timiş face studii.

"Discutăm de finanţare în momentul în care vom şti valoarea proiectului. Am dat drumul unui studiu de prefezabilitate cu notă conceptuală", a declarat Dobra.

Călin Dobra spune că stadionul va rămâne deschis până când va fi semnat un contract de execuţie a lucrărilor noii arene sau, dacă lucrurile se agravează, până când stabilesc specialiştii.

Citește și: Un gigant INVADEAZĂ piața! Un nou lanț de magazine se NAȘTE în România!

"Dacă se degradează în ritm alert, nu îmi permit să îl las deschis. Starea de degradare e avansată. Pică tribuna, e vechi, de 60 de ani", a declarat Dobra, conform News.ro.

Preşedintele CJ Timiş mai spune că investiţia poate fi asumată de Consiliul Judeţean, având în vedere că investiţia poate fi realizată în trei ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.