Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispariția diplomatului nord-coreean de la Roma a fost lămurită - Se află sub protecție într-o terță țară

ofiter-de-rang-inalt-arestat-de-serviciul-de-securitate-suspectul-este-banuit-de-spionaj-in-favoarea-rusiei-18495285

Însărcinatul cu afaceri ad interim al Coreei de Nord în Italia, dispărut din noiembrie, a părăsit această ţară şi se găseşte "sub protecţie" într-un alt loc, a informat joi serviciul de informaţii sud-coreean, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Diplomatul Jo Song-gil şi-a părăsit anul trecut postul de la reprezentanţa nord-coreeană din Roma şi de atunci era dispărut alături de soţie şi copiii săi, în ceea ce pare a fi un caz de dezertare şi solicitare de azil.

Jo "a părăsit Italia şi este sub protecţie în alt loc", a declarat presei locale deputatul sud-coreean Lee Eun-jae, după o întâlnire parlamentară cu uşile închise cu directorul Serviciului Naţional de Informaţii (NIS), Suh Hoon.

Deputatul a precizat că nu guvernul de la Seul este cel care oferă protecţie şi azil lui Jo, ci o "terţă ţară", relevă agenţia Yonhap.

Jo era însărcinat cu afaceri şi la conducerea reprezentanţei nord-coreene de la Roma din octombrie 2017, după decizia executivului italian de a-l expulza pe ambasadorul Mun Jung-nam ca sancţiune pentru testul nuclear efectuat în luna anterioară de regimul de la Phenian.

Diplomatul şi familia sa nu au mai fost văzuţi de la începutul lui noiembrie, cu puţine săptămâni înainte de a-şi încheia misiunea în Italia.

Guvernul de la Roma a negat la începutul lunii ianuarie că Jo a depus o cerere de azil pentru a rămâne în Italia, după apariţia unor speculaţii conform cărora diplomatul şi familia sa s-ar ascunde în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.