Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DISPERARE la Berlin: Angela Merkel se implică în autorizarea vaccinului rusesc Sputnik V în Uniunea Europeană

putin merkel putin

Germania este dispusă să coopereze cu Rusia pentru combaterea pandemiei COVID-19, în pofida tensiunilor actuale în chestiuni politice, şi oferă Moscovei sprijin tehnic în procesul autorizării vaccinului rusesc Sputnik V în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

''Dincolo de toate diferenţele politice care în prezent sunt importante, putem totuşi să cooperăm într-un domeniu umanitar'', a declarat la o conferinţă de presă cancelarul german Angela Merkel, potrivit AFP.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

Autorităţile ruse au transmis Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) o cerere de înregistrare a vaccinului Sputnik V şi aşteaptă în februarie o primă evaluare asupra documentaţiei trimise.

În acest context, Angela Merkel a propus ca institutul Paul-Ehrlich, însărcinat cu autorizarea medicamentelor în Germania, ''să susţină Rusia'' în cererea înaintată către EMA. ''Iar dacă acest vaccin este aprobat de EMA, atunci vom putea vorbi despre producţia comună şi de asemenea despre utilizarea comună'', a explicat Merkel. Ea a discutat la începutul lunii cu preşedintele rus Vladimir Putin despre o posibilă colaborare între Berlin şi Moscova pentru producţia şi comercializarea vaccinurilor anti-COVID-19.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer ultimul scenariu! ‘Nu se pune problema’

Agenţia Europeană a Medicamentului a acordat luna trecută Autorizaţia de Comercializare Condiţionată (CMA) în UE pentru vaccinul produs de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNtech. Un vaccin anti-COVID-19 realizat de o societate farmaceutică exclusiv germană, CureVac, se află încă în faza testelor clinice. Vaccinul rusesc Sputnik V este folosit în prezent în Rusia şi de asemenea este exportat.

Pe de altă parte, Angela Merkel a avertizat că pentru a putea pune sub control pandemia în ţara sa, aceasta trebuie să-şi poată vaccina toţi cetăţenii până la sfârşitul verii. Ea s-a arătat preocupată de noile mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2, dar a menţionat că vaccinurile deja create pot fi adaptate pentru a le combate şi pe acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.