Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disperare la USR, pe măsură ce interesele din justiție se destramă: Stelian Ion a ajuns să vorbească în numele Comisiei Europene

stelian ion

Având în spate „centre de reflecție” din zona magistraților activiști, liderii USR devin din ce în ce tot mai virulenți pe măsură ce își văd interesele din justiție destrămate. Stelian Ion, fost ministru al Justiției, se erijează în purtător de cuvânt al Comisiei Europene și susține că varianta înființării unei alte structuri în locul SIIJ nu va fi acceptată la nivel european. Fostul ministru USR insistă asupra revenirii competenței de anchetare a magistraților la DNA, structură de parchet care a comis în perioada 2014-2018 numeroase abuzuri asupra judecătorilor și procurorilor, documentate și certificate de CSM, garantul constituțional al independenței justiției.

„Monstruoasa coaliție PNL-PSD-UDMR nu vrea să desființeze SIIJ!

Cică o vor desființa până la sfârșitul lunii martie 2022. Asta în condițiile în care proiectul este la vot final în Senat, cameră decizională.

Într-o săptămână poate fi desființată dacă ar fi voință politică.

Mai mult decât atât, această coaliție contra naturii propune înființarea unei alte structuri în locul SIIJ. Or, tocmai aici e problema! Nu trebuie să existe nicio structură unică la nivel național care să ancheteze toate infracțiunile săvârșite de magistrați, pentru că o astfel de structură ar știrbi inclusiv competența DNA și a DIICOT.

Desființarea SIIJ e cel mai simplu lucru de realizat. Repet, lipsește voința politică.

După desființare, dosarele trebuie să fie preluate de DNA, DIICOT, Parchetul General sau parchetele de pe lângă curțile de apel, în funcție de competența după materie. Nimic mai simplu!

Avem undă verde din partea Comisiei de la Veneția, a Comisiei Europene, doar că gașca PSD-UDMR-PNL refuză normalitatea și își dorește cu ardoare să ciopârțească din competențele DNA și DIICOT.

Iohannis și gașca toxică vor să pună batista pe țambal! Vor avea de suferit magistrații și oamenii care așteaptă dreptatea în justiție.

Militarul Ciucă, candidatul pentru funcția de premier, este clar că nu știe ce vorbește: vorbește despre directiva CJUE (!?) și despre…. cum îi spune? MCV, îi șoptește jurnalistul.

Comisia Europeană nu poate accepta o astfel de structură unică, parastructură, ultrastructură, oricum s-ar numi, care să ancheteze toate infracțiunile săvârșite de magistrați. Oamenii aștia din coaliția preferată de președintele Iohannis habar nu au ce vorbesc și nu dau doi bani pe justiție. E atât de clar!

Cine a negociat capitolul de justiție? Rareș Bogdan, ministrul apărării, ministrul transporturilor, de interne, marcel, dorel, cine?”, scrie Stelian Ion pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.