Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Disponibilizarea a 100 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, amânată cu o lună

facebook.com
ceo oltenia

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au decis prelungirea cu 30 de zile a perioadei de depunere a cererilor pentru plecare voluntară. Deocamdată, 116 persoane din cele 200 care trebuie să fie disponibilizate în acest an au dorit să părăsească de bunăvoie locurile de muncă.

Încă o sută de angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia vor fi disponibilizaţi până la sfârșitul anului, după ce alte 100 de persoane au părăsit compania, în prima etapă, în luna iunie.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat că 16 din cei o sută de angajaţi care vor fi disponibilizați până la sfârșitul anului au depus cerere, perioada în care sunt primite solicitări fiind prelungită cu o lună. Unii au împlinit vârsta pensionării, alții au probleme medicale.

„Am primit 120 de cereri, până în acest moment, dintre care 104 au deja rapoartele încheiate de activitate, iar celelalte 16 sunt cereri depuse în ultima perioadă. Deci ei și-au depus cereri, și-au dorit să plece, nu i-am nominalizat noi, este foarte important de știut. Au fost plecări voluntare. Cu aceste plecări voluntare am oferit șansa să plece cei care erau poate suferinzi, aveau o anumită boală. Vom mai prelungi o lună, luna septembrie, perioada de depunere a cererilor. Hotărârea AGA din 2017 spune 200, avem 120 până acum, ar mai fi 80. Vom vedea câte cereri se mai strâng în luna septembrie, să vedem ce decizii mai luăm. Așteptăm închiderea lunii august și mai prelungim cu o lună perioada de depunere a cererilor. Sunt ultimele disponibilizări din acest an și singurele pe anul acesta”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Sorin Boza, managerul CEO.

După disponibilizări ar putea fi făcute angajări la Complexul Energetic Oltenia.

„Nu vom sta cu mâinile în sân. Vom angaja. O să încercăm în următoarea perioadă să aducem oameni, unde este deficit ca și număr, sudori, o să încercăm în luna septembrie-octombrie să angajăm din exterior sudori, de asemenea un alt punct nevralgic sunt echipele de vulcanizatori, unde în acest moment căutăm soluții să întregim echipele, ne gândim undeva în jur de 30 de persoane. Acesta este planul pentru sfârșitul anului acesta. La anul termină prima promoție a noastră de învățământ dual. CEO a fost prima companie din România, de stat, care a dezvoltat primele șase clase de învățământ dual, la anul vom avea prima promoție. Sperăm ca din cei pe care i-am școlarizat, i-am ajutat, am plătit burse, să beneficiem de ei și să devină angajați ai CEO. Pentru noi, cel mai important lucru este faptul că nu avem datorii la stat, nu avem datorii la bănci, avem ratele plătite la timp, nu avem datorii la furnizori, nu avem datorii la angajați, toate salariile, voucherele de vacanță s-au plătit la timp. Acest lucru a presupus multe nopți nedormite”, a mai declarat Sorin boza.

Programul de disponibilizări la CE Oltenia pentru anul 2019 vizează 200 de salariaţi care fie îndeplinesc condiţiile de pensionare, au probleme deosebite de sănătate sau solicită în mod voluntar încetarea contractelor individuale de muncă. Cei care au părăsit compania în iunie au primit patru salarii compensatorii. Sindicaliștii susțin că majorarea acestei sume i-ar putea determina pe salariați să depună cereri de plecare voluntară.

„Ținând cont că nici până acum nu a fost un ritm foarte alert de înscriere, sunt sceptic că se vor înscrie 100. E problema administrației. Ca variantă, poate să mărească sumele compensatorii. Unii sunt aproape de vârsta de pensionare, foarte mulți aveau probleme de sănătate, deci aportul dumnealor era unul destul de redus, mulți aveau probleme foarte grave de sănătate. Și dacă veneau la muncă, nu mai puteau să depună efort normal. Există o lipsă de personal, dar nu acești salariați care aveau probleme ar fi rezolvat această situație” a precizat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia are aproximativ 13.000 de angajați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.