DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Dispozitivele electronice IQOS 3 pot fi vândute în SUA

stiripesurse.ro
tigari electronice

În 7 decembrie, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a confirmat că IQOS 3, sistemul de încălzire electronică a tutunului al Philip Morris International (PMI), este adecvat pentru protejarea sănătății publice și l-a autorizat spre comercializare în Statele Unite. Decizia FDA vine în urma evaluării cererii de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (premarket tobacco product application – PMTA) depusă la agenție în martie 2020.

Dispozitivul IQOS 3 cuprinde o serie de îmbunătățiri tehnologice comparat cu dispozitivul IQOS autorizat anterior, inclusiv o autonomie mai mare a bateriei și o reîncărcare mai rapidă între utilizări.

În decizia sa, FDA a precizat:

„Datele din studiile internaționale analizate de agenție nu au identificat dovezi cu privire la creșterea utilizării IQOS în rândul adolescenților sau al tinerilor, iar datele de utilizare care sunt disponibile pentru o versiune a IQOS autorizată anterior în SUA nu au provocat îngrijorări noi legate de utilizarea produsului de către adolescenți și tineri.

André Calantzopoulos, Chief Executive Officer al PMI, a declarat cu privire la anunțul FDA:

„Decizia agenției de a autoriza IQOS 3 pentru vânzare în SUA reprezintă un alt pas important pentru zecile de milioane de bărbați și femei din America care fumează în prezent. În numai cinci ani, aproximativ 11,7 milioane de fumători din întreaga lume s-au oprit din fumat și au trecut la IQOS, și credem că introducerea unei versiuni mai moderne a dispozitivului IQOS pe piața din SUA nu va face decât să accelereze trecerea adulților fumători la IQOS.”

Acesta a mai adăugat: „Decizia se supune acelorași cerințe cuprinzătoare de comercializare stabilite prin decizia de autorizare a punerii pe piață a unui produs din tutun (PMTA) din aprilie 2019 pentru IQOS 2.4. Aceste cerințe își propun să crească oportunitatea de a trece de la țigări la IQOS pentru adulții fumători care altfel ar continua să fumeze și să reducă la minimum utilizarea dispozitivului de către categoriile nevizate. Noi, împreună cu Altria, compania către care am licențiat IQOS, ne-am angajat să facem tot ce ține de noi pentru a preveni utilizarea IQOS de către cei cărora nu le este destinat și susținem pe deplin obiectivul FDA de a proteja adolescenții.”

Philip Morris International (PMI) și-a propus să transforme industria tutunului pentru a crea un viitor fără fum în care țigările vor fi înlocuite cu produse fără fum în beneficiul fumătorilor adulți care altfel ar continua să fumeze, dar și al societății, al companiei și al acționarilor săi. PMI este lider internațional în industria tutunului și se ocupă cu fabricarea și comercializarea țigaretelor, a produselor fără fum, a dispozitivelor și accesoriilor electronice aferente acestora, precum și a altor produse care conțin nicotină pe piețele din afara Statelor Unite ale Americii. În SUA, PMI pune la dispoziția Altria Group, în vederea comercializării sub licență, o versiune a dispozitivului IQOS și consumabilele aferente, în contextul în care Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat comercializarea acestora ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP), determinând că o decizie de expunere modificată pentru aceste produse este adecvată pentru promovarea sănătății publice. PMI își construiește viitorul pe o nouă categorie de produse fără fum, care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Prin eforturi multidisciplinare în dezvoltarea de produse, tehnologie de ultimă generație și oameni de știință de top, PMI dorește să se asigure că produsele sale fără fum răspund preferințelor consumatorilor adulți, precum și cerințelor riguroase de reglementare. Portofoliul de produse fără fum al PMI include produse care încălzesc tutunul și produse cu vapori care conțin nicotină. La 30 septembrie 2020, PMI estimează că aproximativ 11,7 milioane de fumători adulți din întreaga lume s-au oprit din fumat și au trecut la IQOS, un produs care încălzește tutunul, pe care PMI îl comercializează în 61 de piețe în principalele orașe sau la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.