Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispută creștinească Papa Francisc - Donald Trump

papa francisc

Într-o declarație făcută pe avion, papa Francisc a pus la îndoială creștinismul lui Donald Trump.

„O persoană care se gândește doar la construirea de ziduri, oricine ar fi aceasta, și nu la construirea de punți, nu este creștin. Nu acesta este (mesajul) Evangheliei”, a spus el, răspunzând unei cerințe de a comenta o declarație a lui Donald Trump, informează Catholic News Agency.

Papa a spus, totuși, că nu dorește să spună nimănui cum să voteze.

Ca răspuns, Donald Trump a spus că pontiful este manipulat precum "un pion". Folosind un truc retoric obișnuit în discursurile sale, el nu a specificat clar cine îl manipulează, dar a vorbit în context de guvernul mexican și de traficanții de droguri.

Trump s-a declarat ca fiind creștin și, mai mult chiar, un apărător al creștinătății.

Cum văd alegătorii americani creștinismul lui Trump?

Papa este mai popular decât Donald Trump în SUA. Alegătorii republicani de religie catolică aveau, deja, anumite rezerve față de creștinismul candidatului republican.  Într-un studiu Pew Research, citat de Fivethirtyeight, 49% dintre ei au spus că Trump nu este o persoană religioasă. Numai 35% dintre non-catolicii republicani au această părere.

Deocamdată statele în care au loc alegeri primari nu sunt populate de foarte mulți catolici. Dar dacă Trump ar putea dori să-și rezolve această problema de imagine înainte de a ajunge la state unde votul catolic este mai important.

Papa despre avort și contracepție

În contextul proliferării virusului Zika, care duce la nașterea de copii cu malformații, papa a rereamintit opoziția Bisericii catolice față de avort, indiferent de motive. El a avut o poziție puțin mai nuanțată față de contracepție, amintind de un gest al unui predecesor al său care le-a permis călugărițelor congoleze să folosească metode contraceptive atunci când se aflau în pericol de a fi violate.

Totuși, Francisc nu a spus că prevenția sarcinii este permisă, ci doar că este mai puțin gravă decât avortul, informează Catholic News Agency.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.