Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispută între Ion Țiriac și Gerard Pique - Cum îi răspunde fundașul Barcelonei miliardarului român

captura TV
ion tiriac

Kosmos, compania deţinută de fotbalistul Barcelonei Gerard Pique, a achiziţionat drepturile de organizare ale Cupei Davis, în septembrie 2018, iar spaniolul i-a oferit o replică lui Ion Ţiriac, care a fost nemulţumit de reformele propuse de spaniol pentru competiția masculină de tenis pe națiuni, potrivit mediafax.

Desfăşurat de-a lungul a şapte zile, în noiembrie, competiţia care va alinia la start 18 echipe va încerca să fie un competitor important pentru Mutua Madrid Open, turneu patronat de Ion Ţiriac şi organizat la începutul lunii mai, tot în capitala Spaniei, pentru care miliardarul român a reuşit să obţină un contract în valoare de 81 milioane de euro, în perioada 2021 - 2031.

Pique a declarat că Ţiriac ar putea vedea în noul format al Cupei Davis un concurent pentru turneul său de la Madrid: “Nu vreau să intru într-un conflict cu el. Evident, înţeleg că are un turneu în Madrid şi vede un soi de competitor în relaţia cu Guvernul şi Primăria din Madrid, dar vom vedea ce va fi în noiembrie”, a declarat fotbalistul, pentru Eurosport, citat de puntodebreak.com.

VIDEO Accident spectaculos la Timișoara - A fost implicată o mașină de poliție

Pique a mai adăugat că la ediţia din acest an a Cupei Davis şi-au anunţat deja prezenţa Rafael Nadal şi Novak Djokovic. De asemenea, sunt discuţii cu Roger Federer pentru ca acesta să concureze la ediţia din 2020.

"Am ajuns acum să iau lecţii de la un jucător de fotbal cum se face Cupa Davis. 18 echipe în 7 zile, joacă pentru bani. I-am spus domnului Pique că am inventat şi eu la fotbal o treabă. Am vorbit cu Blatter să-l aduc înapoi şi de anul viitor penalty-ul nu se bate cu piciorul, se bate cu capul! Şi a întrebat: . Zic N-a înţeles nimic, dar nu mă mir, e jucător de fotbal", a fost reacţia lui Ion Ţiriac, într-o conferinţă de presă, după aflarea noului format propus de compania lui Gerard Pique.

Cupa Davis a fost inaugurată în anul 1900, iar partidele obişnuiau să se dispute de-a lungul a patru weekend-uri, pe terenul şi suprafaţa aleasă de ţara gazdă. Din această ediţie se renunță la gazde, competiţia urmând să se desfăşoare doar la Madrid, în 2019 şi 2020.

În acest an, competiţia va avea loc în “La Caja Magica”, în perioada 18-24 noiembrie. Vor participa 18 echipe, dintre care 12 vor veni din calificări. Restul locurilor vor fi ocupate de semifinalistele din ediţia precedentă şi de două naţiuni care vor primi invitaţii.

Noul format propune un sistem cu şase grupe de câte trei echipe. Câştigătoarele grupelor şi cele mai bune două locuri secunde vor obţine calificarea în sferturile de finală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.