Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dispute politice în Croația din cauza crizei NATO-Rusia. Guvernul respinge declarațiile lui Milanovic: 'Vorbește în nume personal. Noi rămânem un membru loial'

Operation World
Croatia

Criza dintre NATO şi Rusia a generat dispute politice intense între Guvernul Croaţiei şi preşedintele Zoran Milanović, după ce acesta din urmă a denunţat politicile SUA, a afirmat că Ucraina nu ar trebui să adere la Alianţa Nord-Alantică şi a ameninţat cu retragerea din organizaţie.

"Alianţa Nord-Atlantică intensifică prezenţa militară, dar noi nu avem nimic de-a face cu acest lucru, iar, dacă va escalada criza, vom retrage până şi ultimul militar", a afirmat preşedintele Zoran Milanović în cursul unei vizite efecuate marţi la o fabrică din Zagreb.

Însă miercuri Guvernul de la Zagreb a respins afirmaţiile preşedintelui, argumentând că acesta a vorbit în nume personal. "Preşedintele nu vorbeşte în numele Croaţiei, ci în numele său personal. Noi suntem şi rămânem un membru loial al NATO. Toate acţiunile noastre sunt în coordonare cu partenerii noştri", a afirmat miercuri ministrul croat de Externe, Gordan Grlić Radman, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, scrie Mediafax.

"În vremuri ca acestea, este cu atât mai important să arătăm solidaritate între parteneri, iar Croaţia face acest lucru în cadrul Uniunii Europene şi NATO", a subliniat Gordan Grlić Radman.

Anterior, preşedintele Zoran Milanović a afirmat că Ucraina nu are de ce să adere la NATO, denunţând politicile Administraţiei Joseph Biden. "Actuala criză nu are nicio legătură cu Ucraina, ci cu politicile lui Biden, iar eu observ o inconsistenţă în declaraţii şi o situaţie periculoasă. Ucraina nu are ce să caute în NATO, este una dintre cele mai corupte ţări din lume. Evoluţia tarifelor la gaz arată că această confruntare nu este cea mai inteligentă", a declarat preşedintele Croaţiei.

Croaţia participă cu trupe la contingentul NATO din Polonia. Alianţa Nord-Atlantică a decis suplimentarea prezenţei militare în Europa de Est, în contextul presiunilor exercitate de Rusia asupra Ucrainei. Însă Rusia a denunţat "limbajul ameninţărilor şi presiunilor militare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.