Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Distribuţie Energie Electrică Romania intensifică acţiunile de eficientizare a activităţii de citire a contoarelor

Inquam Photos / Octav Ganea
energie curent contor

Distribuţie Energie Electrică Romania (DEER), cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice, îşi intensifică direcţiile strategice de eficientizare a activităţii de citire a contoarelor, potrivit unui comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.

Compania a luat această decizie având în vedere activitatea complexă a operatorilor de distribuţie, printre care şi cea a citirii contoarelor, în contextul liberalizării pieţei energiei şi al creşterii preţului energiei şi a gazelor, două dintre obiective fiind reducerea numărului de contoare necitite, precum şi a situaţiilor de neconformitate a indexului, care se reflectă în cazurile izolate ale facturilor eronate.

Citirea contoarelor pentru consumatorii casnici şi pentru micii consumatori asimilaţi consumatorilor casnici se face cu o periodicitate de 3 luni.

Accesul la contoare, în vederea citirii acestora, este condiţionat de următorii factori: aproximativ 50% din parcul de contoare DEER este instalat în interiorul proprietăţii consumatorului final, citirea contoarelor fiind condiţionată de prezenţa la locul de consum a consumatorului final; acţiunea de citire presupune efectuarea a două vizite, în cazul în care nu s-a reuşit citirea contorului prima dată.

Din totalul celor aproximativ 3,9 milioane de consumatori, există câteva zeci de mii de locuri de consum inactive (locuinţe părăsite/dezactivate) sau cu prezenţă sporadică (case de vacanţă, locuri de consum sezoniere).

Dinamica populaţiei (în special programul de lucru) a fost modificată, urmare a ridicării restricţiilor legate de pandemia COVID-19, aproximativ 10% dintre citiri neputând fi efectuate nici la a doua vizită, din cauza nesincronizării programului consumatorului final de cel al personalului care efectuează citirea contoarelor.

Având în vedere aceşti factori care îngreunează activitatea de citire a contoarelor, Distribuţie Energie Electrică Romania a dezvoltat un canal de comunicare prin care consumatorii la care nu a fost posibilă citirea planificată a contorului, după două vizite ale reprezentantului operatorului, îşi pot transmite indexul contorului, însoţit de o fotografie a acestui index, intr-un mod facil şi accesibil, direct pe site-ul web.

Consumatorii care nu au fost găsiţi acasă în cele două vizite ale citirii planificate vor primi la interval de câteva zile o Notificare transmisă de către furnizorul lor de energie electrică, prin care li se comunică faptul că citirea planificată nu a reuşit şi că pot să-şi încarce indexul pe formularul online din pagina web a Distribuţie Energie Electrică Romania pentru comunicarea indexului însoţit de o fotografie a acestui index.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.