Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diversitatea rasială și de gen, în creștere în filmele de succes de la Hollywood

pridepropaganda.com
propaganda lgbt

Diversitatea rasială și de gen a înregistrat o creștere în filmele de succes de la Hollywood, în 2018, în timp ce membrii comunității LGBTQ și indivizii cu dizabilități au rămas marginalizați, potrivit unui studiu citat de publicația The Guardian, potrivit Mediafax.

Conform unui studiu realizat la Școala de Jurnalism Annenberg de la Universitatea Sudul Californiei, au fost alocate mai multe roluri principale femeilor și persoanelor de etnii diferite în filmele de succes lansate în 2018, comparativ cu anii anteriori, ca un răspuns la criticile recente aduse industriei de cinema privind diversitatea.

Astfel, 39 de filme de succes din 100 analizate au avut drept protagoniste femei, față de 33 în 2017 și 20 în anul în care a fost lansată prima ediție a studiului, 2007.

Totodată, 27 de filme au avut ca personaj principal un actor de culoare sau de o altă etnie decât americană, din care 11 au fost femei.

Printre filmele de succes care s-au aliniat acestei tendințe s-au numărat "Crazy Rich Asians" - cu o distribuție exclusiv asiatică - și "Black Panther/ Pantera Neagră", recompensat cu trei premii Oscar.

"Vestea bună este că se fac eforturi de către companii pentru a promova diversitatea. Vedem că se întâmplă ceva. Desigur, mereu vrem ca lucrurile să evolueze rapid, dar vedem că activismul și criticile încep să genereze rezultate", a spus Stacy L. Smith, coordonator al inițiativei Școlii de Jurnalism Annenberg.

Pe de altă parte, în privința minorităților, progresul a fost scăzut, doar 1,3% dintre personajele celor mai de succes o sută de filme fiind alocate unor membri ai comunității LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, queer). Dintre acestea nu a făcut parte nicio persoană transsexuală.

Totodată, doar 2% dintre roluri au fost alocate unor persoane cu dizabilități.

"Practic, observi ștergerea unor comunități intregi", a declarat Marc Choueiti, unul dintre coordonatorii studiului.

În timp ce femeilor le-au fost alocate mai multe roluri, acestea au avut mai multe scene nud în comparație cu bărbații.

În spatele camerelor, situația rămâne problematică, doar 4,3% dintre regizori fiind femei și 3,2%, de origine asiatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.