Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Divizia de camioane a Daimler va renunţa la mii de locuri de muncă la fabricile companiei din Germania

www.news.ro
camioane cozi graniță

Trecerea la vehicule cu emisii zero a Daimler Trucks va duce până în 2033 la pierderea a mii de locuri de muncă la fabricile companiei din Germania, a anunţat joi într-o conferinţă preşedintele Martin Daum, dând asigurări că reducerile vor fi graduale şi vor fi realizate prin pensionări şi scheme de plecare voluntară, transmite Reuters.

"Nu este o revoluţie apărută peste noapte, aceasta este o evoluţie", a explicat preşedintele diviziei de camioane a Daimler, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Neomarxiștii își duc planul până la capăt în ofensiva asupra Bisericii: Schimbă numele parcului 'Sfântul Ştefan' din București

La producţia vehiculelor electrice se folosesc mai puţine piese mobile decât la cele tradiţionale, cu motoare cu combustie, iar producătorii ar urma în timp să aibă nevoie de mai puţini angajaţi.

Întrebat de consecinţele obiectivelor UE de reducere a emisiilor de dioxid de carbon asupra fabricilor Daimler Trucks din Germania, Daum a răspuns că până în 2033 compania va avea cu câteva mii de angajaţi mai puţin.

Oficialul nu a dat o cifră exactă a disponibilizărilor, dar uzinele Daimler Trucks din Germany au în prezent aproximativ 14.000 de angajaţi.

"Dar aceasta nu este o catastrofă. putem folosi schimbările demografice şi schemele de plecare voluntară. Nu vor fi concedieri forţate", a dat asigurări Daum.

Joi, Daimler a anunţat că divizia sa de camioane a înregistrat o redresare în trimestrul patru din 2020, în special în America de Nord şi Europa, şi a vândut 121.000 de unităţi, aproape dublu faţă de trimestrul doi, în perioada de vârf a pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Pentru 2021, Daimler Truck se aşteaptă la o creştere semnificativă a veniturilor faţă de 2020 şi a marjei de exploatare la 6-7%, faţă de 2% în 2020.

Anul trecut, grupul auto Daimler a anunţat că toate cele peste 30 de fabrici ale sale de la nivel global vor ajunge neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2022. Ţinta precedentă acoperea doar unităţile din Europa unde se produc maşini, vehicule comerciale, camioane şi baterii.

Daimler se va asigura că toate maşinile noi, metodele de producţie şi furnizorii vor lucra, astfel încât să nu producă emisii de dioxid de carbon.

Acest plan privind emisiile de carbon va fi realizat prin îmbunătăţirea semnificativă a eficienţei energetice, folosirea energiei eoliene, solare, a valurilor şi folosirea biogazului.

"Luăm în considerare întregul lanţ valoric, de la reţeaua de furnizori până la producţia în sine", a afirmat directorul general, Ola Kaellenius.

Luna aceasta, Daimler AG, cel mai mare producător mondial de automobile de lux şi vehicule comerciale, a anunţat că urmează să îşi schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi să listeze separat divizia de camioane până la finele anului.

"Ca rezultat al acestei separări, o participaţie majoritară la Daimler Truck va fi distribuită acţionarilor Daimler AG", a informat grupul german într-un comunicat.

Compania a adăugat că Daimler Truck va avea o echipă managerială complet independentă şi propria sa guvernare corporatistă.

Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcţia de director general al grupului german Daimler AG în urmă cu aproape doi ani. În plus, separarea de divizia de camioane îi va mulţimi şi pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.