Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Divorțul' marilor puteri: Cum ar putea intra SUA într-un RĂZBOI comercial cu Germania

www.mediafax.ro
Donald Trump Angela Merkel

SUA ar putea intra într-un război comercial cu Germania după instalarea lui Donald Trump, acesta fiind doar unul dintr-o serie de şocuri care vor fragmenta comerţul global. "Dacă te duci pe Fifth Avenue, vei vedea că toată lumea are câte un Mercedes-Benz în faţa casei.", a declarat președintele american.

Pentru a pune America înainte de toate, preşedintele american Donald Trump identifică mai întâi inamicii naţiunii. Cele mai noi veşti sunt despre: ISIS - Trump vrea ca NATO să lupte contra grupării teroriste, China - marina americană testează determinarea Beijingului de a-şi proteja poziţiile din Marea Chinei de Sud, Coreea de Nord - SUA fac pregătiri militare pentru aventuale atacuri nord-coreene - şi ... maşinile germane - sunt pur şi simplu prea multe pe străzile americane.

Citește și: Un consultant politic aruncă 'BOMBA': 'Ruptura UE de SUA va fi ceva GRAVISIM'

Trump a lansat în mai multe rânduri atacuri la adresa politicilor comerciale ale Germaniei şi ale companiilor din această țară. Publicaţia de business germană Handelsblatt îi avertizează pe nemţi să se pregătească de războaie comerciale.

De curând, Donald Trump a spus că germanii sunt "răi, foarte răi" pentru că vând prea multe maşini BMW, Audi şi Mercedes peste Ocean.

"Uitaţi-vă la milioanele de maşini pe care le vând în SUA. Vom pune capăt acestui lucru“, ar fi spus Trump unor participanţi la întâlnirea de la Bruxelles. Der Spiegel are aceste informaţii de la surse prezente acolo, dar nu şi înregistrări. Întrebat dacă Trump a atacat constructorii auto germani, un purtător de cuvânt a Casei Albe a răspuns că nu.

Gary Cohn, directorul Consiliului Eco­nomic Naţional al Casei Albe, a recunoscut că preşedintele a spus că nemţii sunt „foarte răi“ în ceea ce priveşte inundarea pieţei americane cu maşini, dar a insistat că afirmaţiile sale nu reprezintă un atac la adresa unuia dintre cei mai importanţi aliaţi ai Americii.

Citește și: MASACRU în SUA: Un bărbat a ucis opt persoane! Declarații HALUCINANTE - VIDEO

Însă Trump a criticat de mai multe ori Germania pentru surplusul comercial mare pe care îl are cu SUA. Acest surplus reflectă mai ales exporturile de maşini nemţeşti pe piaţa americană. Într-un interviu acordat ziarului Bild în ianuarie, preşedintele american a scos din rând BMW şi a ameninţat com­pania cu impunerea unei taxe de import de 35% pentru maşinile construite în afara SUA şi vândute pe piaţa americană, notează Bloomberg, citat de Mediafax.

"Dacă te duci pe Fifth Avenue vei vedea că toată lumea are câte un Mercedes-Benz în faţa casei“, a spus Trump publicaţiei. El s-a plâns că nemţii nu conduc maşini Chevrolet, o marcă legendară în SUA. General Motors a retras în mare parte această marcă din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.