Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Djokovic a fost numit în echipa Serbiei pentru ATP Cup 2022, de la Sydney

Novak Djokovic a fost numit în echipa Serbiei pentru turneul masculin de deschidere a sezonului ATP Cup, care va avea loc în ianuarie la Sydney, deși numărul unu mondial nu și-a anunțat încă prezența la Australian Open din cauza obligației de a se vaccina împotriva COVID-19, impusă de organizatori, arată Mediafax.

Djokovic, care a câștigat un număr record de nouă titluri la Melbourne Park, inclusiv ultimele trei, a refuzat în repetate rânduri să dezvăluie dacă a fost vaccinat împotriva COVID-19, organizatorii Openului Australiei, Tennis Australia, confirmând că toți jucătorii vor trebui să fie vaccinați pentru a concura la Melbourne.

Pentru a juca fără a fi vaccinat la Sydney, capitala statului New South Wales, guvernul statului ar trebui să solicite o scutire pentru Djokovic, iar jucătorul de 34 de ani ar trebui să se supună unei carantine de 14 zile la sosire.

Aceeași opțiune era disponibilă și organizatorilor de la Australian Open, dar guvernul din Victoria, a cărui capitală este Melbourne, a declarat că nu va solicita scutiri.

Tragerea la sorți pentru cea de-a treia ediție a turneului pe echipe ATP Cup a avut loc marți la Sydney, iar organizatorii au anunțat că Serbia, cap de serie numărul unu, condusă de Djokovic, va face parte din Grupa A, alături de Norvegia, Chile și Spania.

În timp ce participarea lui Djokovic va fi un impuls uriaș pentru Serbia și pentru turneu, Rafa Nadal nu va fi prezent pentru Spania.

Spaniolul s-a confruntat cu probleme la spate la începutul anului 2021, înainte de a se retrage de la Wimbledon și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, cu o problemă la picior.

Fostul lider mondial, în vârstă de 35 de ani, care a jucat ultima dată în august la Citi Open, își propune să revină la un eveniment demonstrativ, la Abu Dhabi, în această lună, înainte de a juca untr-un alt turneu de pregătire, pentru Australian Open.

Cupa ATP din 2022 va avea la start 16 echipe și va fi găzduită în două locații din Parcul Olimpic din Sydney, în perioada 1-9 ianuarie, jucătorii urmând să concureze pentru premii în valoare de 10 milioane de dolari.

Campioana în exercițiu Rusia, condusă de numărul doi mondial și campion la US Open, Daniil Medvedev, a fost grupată cu finalistele din acest an, Italia, Austria și gazda Australia, care nu-l va avea în echipă pe nonconformistul Nick Kyrgios.

Câștigătoarele fiecăreia dintre cele patru grupe vor avansa în semifinale.

Grupa A - Serbia, Norvegia, Chile, Spania

Grupa B - Rusia, Italia, Austria, Australia

Grupa C - Germania, Canada, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii

Grupa D - Grecia, Polonia, Argentina, Georgia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.