Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Djokovic și Sabalenka, desemnați campionii ITF ai anului. Djokovic stabilește un nou record cu al optulea trofeu

novak djokovic

Sârbul Novak Djokovici a fost desemnat campion ITF la masculin pentru a opta oară, un record, după un nou sezon de excepţie.

Djokovici se află în fruntea clasamentului all-time al campionilor ITF la masculin - cu două trofee mai mult decât Pete Sampras - după ce a câştigat premiul pentru prima dată după 2021. De asemenea, el a depăşit acum şi recordul de şapte trofee al lui Steffi Graf, potrivit news.ro.

Acest trofeu vine după o campanie în care Djokovici a triumfat la trei dintre cele patru turnee de Grand Slam pentru a treia oară în cariera sa, ridicând trofeul la Australian Open, Roland Garros şi US Open.

Djokovici, liderul ATP, a egalat în 2023 recordul lui Margaret Court de 24 de titluri de grand slam la simplu.

"Este încununarea sezonului, să termin anul pe locul 1 mondial", a declarat Djokovici. "Cred că este visul oricărui jucător de tenis. Este unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut în sportul nostru. Să câştigi Grand Slam-uri şi să fii numărul 1 în lume sunt probabil culmile sportului".

 

La feminin, Arina Sabalenka a fost desemnată pentru prima dată campioană ITF la feminin, în urma unui sezon uimitor de consistent, în care a ajuns cel puţin în semifinale la toate cele patru turnee de grand slam.

"2023 a fost un sezon incredibil pentru mine şi sunt foarte fericită să fiu numită campioană mondială ITF", a declarat Sabalenka. "De la câştigarea primului meu titlu de simplu de grand slam, la Australian Open, şi până la a ajunge pentru prima dată numărul 1 mondial, a fost un an uimitor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.