Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul Antifraudă, semnal de alarmă privind frauda cu fonduri europene: au fost înregistrate pagube de peste o sută milioane de euro

facebook.com
frauda alerta

Departamentul pentru Lupta Antifraudă arată, în raportul de activitate pentru anul 2017, că 150 de cazuri au fost finalizate cu suspiciunea de fraudă din totalul de 258, valoarea pagubelor fiind de 187.337.816,72 Euro. Cele mai multe nereguli au loc în domeniul agriculturii.

Faptele au fost reclamate, cel mai des, de autoritățile de gestionare a fondurilor și de DNA.

"Din datele prezentate, se poate constata că cele mai multe acțiunile de control finalizate cu suspiciuni de fraudă sunt pe fondurile agricole, acestea având în fiecare an o pondere semnificativă din totalul acțiunilor de control, astfel, la nivelul anului 2017, ponderea acestora fiind de 57%", arată raportul DLAF.

În cazul celor 150 acțiuni de control finalizate cu suspiciune de fraudă, DLAF a sesizat Direcția Națională Anticorupție (147 cazuri) și parchetele ordinare (3 cazuri). În total, 528 de persoane fizice au fost implicate, iar dintre acestea 119 au fost primari, viceprimari sau alți funcționari publici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.