Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Ciubașenco: Situația din Ucraina face aderarea Moldovei la UE ireală

stiri.md
Moldova UE

Jurnalistul Dmitri Ciubaşenco consideră că situaţia din Ucraina face ca integrarea Moldovei în Uniunea Europeană să fie ireală.

Potrivit Infotag, el a scris despre acest lucru pe reţelele de socializare, comentând rezultatele pseudoreferendumurilor desfăşurate în patru regiuni ale Ucrainei cu privire la aderarea la Rusia, transmite Știri.md.

Expertul notează că "nimeni în lume nu recunoaşte rezultatele acestor plebiscite, dar în realitate aceasta se va întâmpla", iar "pierderea efectivă de către Ucraina a unei cincimi din teritoriu şi populaţie face ca admiterea Moldovei în UE să fie aproape nerealistă".

În opinia sa, dacă Ucraina va fi acceptată, "la periferia estică a UE va apărea un teritoriu uriaş disputat, care ca suprafaţă depăşeşte teritoriul majorităţii statelor actuale ale UE şi pe care UE îl va considera al său, iar Rusia - al ei".

"Aceasta înseamnă că în estul UE se formează o gaură gigantică cu o lungime de peste o mie de kilometri, pe care nimeni nu o va putea controla.

Pentru ca aceasta să fie graniţa de facto a Ucrainei şi, prin urmare, a UE, va trebui să recucerească acest teritoriu de la Rusia. Aceasta înseamnă un război între UE şi NATO împotriva Rusiei, cu escaladarea sa inevitabilă într-o catastrofă nucleară globală", apreciază Ciubaşenco.

El a reamintit că Moldova este "un vagon ataşat la trenul european ucrainean".

"Moldova merge în după Ucraina, ca aţa în urma acului. Este imposibil de imaginat că Ucraina nu va fi acceptată în UE, iar Moldova va fi acceptată. O asemenea turnură de situaţie nu va fi înţeleasă, în primul rând, la Kiev.

Iar Ucraina nu va fi acceptată în UE până când nu va fi clarificată graniţa sa de est, care ar trebui să devină graniţa de est a UE. Oricum ar fi, această dispută istorică nu poate fi rezolvată fără un mare război", a conchis jurnalistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.