Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Medvedev a 'cedat' o parte din teritoriul Ucrainei către România: demonstrație de forță din partea vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Rusiei

dmitri medvedev

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat luni că Ucraina aparține Rusiei, iar tensiunile dintre Washington și Moscova sunt mai mai grave decât în timpul crizei rachetelor din Cuba din 1962, a informat agenția de presă RIA, relatează Rador Radio România. Precizările au fost făcute de Medvedev în cadrul Festivalului Mondial al Tineretului, acolo unde Medvedev a apărut cu o hartă în spate, în care Ucraina era destrămată, iar parte din teritoriile sale erau redate României sau Poloniei.

Acțiunile Rusiei în Ucraina nu sunt o extindere a frontierelor prin ocupație, ci un răspuns la încălcarea statalității rusești, a declarat șeful adjunct al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev. Acesta a mai declarat că forțele speciale americane și consilierii militari poartă deja un război împotriva Rusiei.

„Prezența frontierelor strategice în afara propriului teritoriu astăzi nu înseamnă deloc intenția țărilor puternice și responsabile de a merge la război cu vecinii lor și de a redesena harta politică a lumii. Aceasta este diferența dintre timpul nostru și secolele anterioare, când granițele erau supuse unor fluctuații constante și puteau fi contestate în orice moment", a spus el. "Aș dori să menționez imediat că ceea ce se întâmplă în Ucraina este un caz special, nu vorbim despre extinderea granițelor statului nostru - Federația Rusă, prin intermediul ocupației eficiente", a adăugat el, relatează Interfax.

Acțiunile Rusiei "sunt un răspuns forțat, dar destul de eficient la politica rusofobă a regimului Bandera și a Occidentului colectiv, la dorința sa de a ne distruge statalitatea, de a submina independența și suveranitatea", a spus Medvedev.

Potrivit acestuia, Rusia nu va renunța la teritoriile sale din Oceanul Arctic, inclusiv crestele Gakkel, Lomonosov și Mendeleev. "Principiul 'nu vrem niciun centimetru din pământul altcuiva, dar nici nu vom renunța la propriul nostru pământ' este destul de aplicabil granițelor platoului continental, care se învecinează cu coasta Rusiei în Oceanul Arctic, precum și suveranității noastre asupra comunicațiilor de transport în Arctica", a spus el. "Acesta este exact al nostru, adică rusesc, și nu vom permite nimănui să le ia pe ale noastre, inclusiv crestele Gakkel, Lomonosov, Mendeleev", a adăugat Medvedev.

Negocieri în Ucraina?

Negocierile sunt posibile numai cu noii lideri ai Ucrainei, care ar recunoaște realitățile "de pe teren", a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

"Toată lumea înțelege perfect că nu vom renunța niciodată la pământurile noastre. Prin urmare, negocierile cu unii oameni noi sunt posibile, în opinia mea, atunci când recunosc realitățile care s-au dezvoltat pe teren ca urmare a acțiunilor forțelor noastre armate curajoase", a spus el. "Dacă vă referiți la actualul guvern ucrainean, atunci este puțin probabil să poată negocia. Nu, nu pot. Nu au existat astfel de oameni acolo, nu există astfel de oameni și nu vor exista", a spus Medvedev.

Poziția lui Putin cu privire la foramrea Ucrainei

Ucraina este un stat artificial, consideră Vladimir Putin. Zone ale Ungariei și României au fost luate și date acestei țări, transmite liderul de la Kremlin.

Declarația a fost făcută în interviul acordat jurnalistului american Tucker Carlson.

„După cel de-Al Doilea Război Mondial, Ucraina a primit, pe lângă teritoriile care aparținuseră Poloniei înainte de război, o parte din teritoriile care aparținuseră anterior Ungariei și României. Astfel, României și Ungariei le-au fost luate o parte din pământurile lor și date Ucrainei, iar acestea au rămas în continuare parte a Ucrainei. Așadar, în acest sens, avem toate motivele să afirmăm că Ucraina este un stat artificial, care a fost modelat după voința lui Stalin”, a spus Putin în interviul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.