Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Medvedev compară sancțiunile Occidentului cu Inchiziția practicată de Biserică: Martorii sunt doar de partea 'Marelui Inchizitor'

Medvedev

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a comparat actualele sancțiuni occidentale împotriva Rusiei cu metodele Inchiziției.

„Sancțiunile actuale ale lumii occidentale împotriva statului, economiei și afacerilor rusești amintesc foarte mult de metodele Inchiziției”, a scris politicianul, miercuri, pe canalul său Telegram. „Astăzi vedem cu ochii noștri ceea ce Europa a observat aproape în tot mileniul trecut și pentru care Biserica Romano-Catolică s-a pocăit la sfârșitul secolului XX. Este vorba despre Inchiziție”, a adăugat el.

"Au inventat ei înșiși acuzația, s-au torturat, au dat verdictul în sine, au ars ei înșiși ereticul. Așa cum se întâmplă adesea în astfel de cazuri, întrebările de spiritualitate sunt ultimul lucru care îi interesează pe cei 'drepți' înzestrați cu o mare putere. Distrugând indezirabilii, au organizat un jaf fățiș, însușindu-și aurul, bunurile imobiliare și alte proprietăți. În primul rând - bunurile lumești și abia apoi lupta pentru o cauză sfântă", a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate.

El a amintit că denunțarea inchizitorilor "intoxicați de propria impunitate" înseamnă o condamnare la moarte. "La urma urmei, nu numai și nu atât pentru 'credințele eretice', inchiziția papală l-a executat pe Giordano Bruno", a subliniat Medvedev.

Capacitatea de a contesta sancțiunile

Vorbind despre sancțiuni, vicepreședintele Consiliului de Securitate a atras atenția asupra faptului că oficialii țărilor considerate de Rusia "neprietenoase" și birocrații europeni "cu excepția faptului că nu propun imediat să ne arunce antreprenorii în foc". "Și astfel, toate metodele curioase sunt în vigoare. Baza acuzației aparține statului 'rău' (Rusia). Nu este nevoie de dovezi, suspiciunea de 'vrăjitorie' (legătura cu autoritățile) este suficientă. Martorii sunt doar de partea 'Marelui Inchizitor' (Statele Unite și lipsurile sale europene). Argumentele părților și procedurile contradictorii în procesul de inchiziție nu sunt permise (afacerea rusă acuzată nu are dreptul la un avocat). Asta e tot. Hai, la revedere: debita animadversione puniendum ('lasă-l să obțină ceea ce merită'", a enumerat el.

În acest sens, Medvedev a atras atenția asupra nerespectării de către Occident a dreptului civil și a principiilor proprietății private. "Toate conturile și alte bunuri se confiscă pe baza cuvintelor 'inchizitor'. În viitor, este posibil să se decidă confiscarea sa în favoarea persoanelor numite chiar de 'inchizitori'", a continuat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

El a amintit că procesul de inchiziție a fost urmat de o instanță ordinară, care, de regulă, a pronunțat întotdeauna condamnarea la moarte unui eretic, deoarece biserica l-a găsit vinovat de erezie. În același timp, a menționat Medvedev, "apelurile celor nefericiți practic nu au fost permise". "Dar astăzi sunt: există o procedură de contestare a deciziilor Marelui Inchizitor. Sistemul judiciar funcționează atât în SUA și Marea Britanie (precedent), cât și în Europa (continentală). Și are ocazia să corecteze greșeala 'procesului de inchiziție' (a autorităților americane și a marionetelor care au aderat)", a subliniat șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. "Mai mult decât atât, este corect să recunoaștem că în multe țări occidentale are un grad semnificativ de independență", a adăugat el.

"Agitarea fundamentelor judiciare și juridice ale unchiului Sam (n. r.: SUA) și ale bătrânei femei din Europa nu este atât de ușoară pe cât pare pentru unii politicieni. Chiar și în ciuda bolii rusofobiei, care a oprit legea și a eclipsat rațiunea", a conchis Medvedev.

Lupta împotriva Federației Ruse "exclusiv pe emoții"

Occidentul luptă împotriva Rusiei doar pe emoții, fără "nicio considerație pentru bunul simț și chiar pentru lege", a spus Medvedev. "Lupta împotriva Rusiei se desfășoară exclusiv pe emoții, fără a ține cont de bunul simț sau chiar de lege. Nimeni nu încearcă să se îngroape adânc în propria legislație sau în biblioteca precedentelor, să aplice principiile de bază vechi de secole pe care au fost construite. De ce, dacă poți să iei atât de ușor și natural ceva din care aceste țări nu au aparținut niciodată?", a scris el.

Medvedev a numit țările occidentale care aderă fără să vrea la o astfel de politică față de afacerile rusești "inchizitori nou-veniți, care au încercat cu entuziasm kozhanka poligrafului Poligraf Sharikov și mentorul său Shvonder". Șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care la un moment dat a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Leningrad, a analizat aspectul juridic al evoluției situației și a avertizat în publicația sa cu privire la numărul mare de procese care vor fi intentate în diferite instanțe pentru confiscarea bunurilor afacerilor rusești.

"Adversarii noștri, să recunoaștem – dușmanii Rusiei, care încearcă cu atâta înverșunare să 'desființeze' dreptul de proprietate pentru afacerile rusești, ar trebui să înțeleagă că se vor confrunta cu un număr mare de procese în instanțe. Atât în instanțele naționale din Statele Unite și Europa, cât și în instanțele internaționale", a scris Medvedev.

În opinia sa, "aici va fi posibil să se verifice ce va sprijini mașina de justiție occidentală: furtul inchizitorilor sau cerințele corecte ale proprietarilor". "Mai mult decât atât, întreaga lume va urmări aceste procese. La urma urmei, nu numai activele rusești se află în jurisdicții occidentale și toată lumea poate suferi de fărădelege", a explicat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

În opinia sa, "în caz contrar, imparțialitatea juridică și egalitatea tuturor în fața legii vor pieri pentru totdeauna în focul urii politice a Occidentului față de Rusia". "Și ce a mai rămas? Asta-i drept: jus ad bellum! (n.r.: dreptul la război)", a spus Medvedev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.