Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev sădește intrigi printre europeni: 'SUA și Marea Britanie au jucat ca niște pariori. Nu ne este deloc milă de ei'

Dmitri Medvedev

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, susține că euro și lira sterlină nu sunt suficiente pentru lumea modernă și îi îndeamnă pe oameni să-și păstreze economiile în ruble. Îndemnul apare în contextul în care Rusia este lovită de sancțiunile economice Occidentale după invazia din Ucraina.

„Euro și dolarul sunt la același nivel pentru prima dată în ultimii 20 de ani. Predicțiile privind o criză sistemică în zona euro încep să se adeverească. În primul rând, CEE s-a împușcat singură în cap cu arma sancțiunilor. Acum culeg roadele amare ale scăderii producției, ale inflației critice a produselor, ale pierderii competitivității bunurilor lor și ale așteptării iernii în locuințe înghețate fără gazul nostru. La nivel global, este o confirmare a naturii extrem de nepotrivite a sancțiunilor impuse Rusiei. Sancțiunile nu funcționează. Sancțiunile sunt dăunătoare pentru europenii înșiși. Euro este în curs de slăbire”, a spus Medvedev, pe canalul său de Telegram.

„Și, bineînțeles, moneda europeană, care se ieftinește în raport cu cea americană, a devenit un excelent indicator al celui care plătește prețul pentru criza sângeroasă. Washingtonul și Londra au jucat cu europenii ca niște pariori. Se știe că războiul este o prelungire a politicii prin alte mijloace. Atunci când au purtat un război economic, ar fi trebuit să se gândească la propriile probleme economice și monetare în loc să impună restricții și mai dăunătoare. Casa Albă, spre deosebire de câinii de război de la Bruxelles, pare să cunoască incomparabil mai bine această formulă. Ei se pedepsesc mult mai rar, având nevoie de mult timp pentru a măsura consecințele. Dar "idioții europeni utili" au suferit mult mai mult la mila americanilor. Dar nu ne este deloc milă de ei, deoarece rusofobii din UE au fost cei care au lansat un război hibrid cu Rusia și au deschis un front economic larg împotriva noastră.

Cu toate acestea, solvabilitatea Europei nu ne îngrijorează prea mult. Trebuie să lucrăm la adaptarea economiei noastre la noile condiții, foarte dificile. Trebuie să rezolvăm problemele din industrie, inclusiv să asigurăm suveranitatea tehnologică. Mai sunt încă multe de făcut aici.

Cea mai bună apărare împotriva dispariției monedei euro ar fi trecerea la noi metode de plată în comerțul cu partenerii noștri de încredere, inclusiv utilizarea monedelor naționale, cum ar fi rubla rusească, yuanul chinezesc, rupia indiană și altele. În viitor, ar putea fi creată o nouă monedă de rezervă a țărilor BRICS. Este evident că dolarul, euro și lira sterlină nu sunt suficiente pentru lumea modernă. Deocamdată 1 dolar = 1 euro. Păstrați-vă economiile în ruble!", a punctat Medvedev pe contul său de Telegram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.