Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitri Peskov: Numărul mic al țărilor de pe lista statelor neprietenoase demonstrează disponibilitatea Rusiei pentru dialog

vestidinrusia.ro
rusia kremlin

Numărul mic al țărilor de pe lista statelor străine neprietenoase demonstrează disponibilitatea Rusiei pentru dialog, a comentat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Izvestia.

”În mod constant, Moscova subliniază disponibilitatea pentru dialog”, a spus el, răspunzând unei întrebări legate de alegerea țărilor pentru respectiva listă.

Anterior, prim vicepreședintele Comitetului Consiliului Federației pentru Afaceri Internaționale, senatorul Vladimir Djabarov, nu a exclus posibilitatea ca, în cazul continuării politicii anti-ruse, Moscova ar putea extinde lista statelor neprietenoase.

În opinia lui Djabarov, apariția listei țărilor neprietenoase la adresa Rusiei va modifica politica externă a Moscovei în privința statelor de pe lista respectivă. În plus, senatorul s-a declarat convins că astfel de măsuri ”vor răci capetele înfierbântate” ce acuză tot timpul Rusia de tot și de toate.

Prim vicepreședintele Comitetului pentru Apărare, Aleksandr Șerin, a afirmat, la rândul său, că inițiativa privind întocmirea listei țărilor neprietenoase cu Rusia este o măsură pe care Kremlinul a fost nevoit să o ia. Potrivit aprecierilor sale, această decizie are legătură cu politica anti-rusă agresivă promovată de unele țări. În acelși timp, Șerin și-a exprimat speranța îmbunătățirii relațiilor Rusiei cu țările indicate.

Respectiva listă a țărilor neprietenoase a fost aprobată de Guvernul Rusiei pe 14 mai. Conform textului acestui document, pe listă au intrat doar două state – Cehia și Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.