Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba avertizează statele UE să nu cadă în 'capcana' lui Putin: 'Dacă Rusia simte o slăbiciune, consecinţele vor fi mult mai grave'

universul.net
dmitro kuleba

Şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, i-a îndemnat luni pe omologii săi din Uniunea Europeană să nu cedeze în faţa lui Vladimir Putin în privinţa sancţiunilor împotriva Rusiei, deoarece ideea de 'a da înapoi şi a te conforma cerinţelor lui nu va funcţiona" şi este "o capcană', relatează AFP.

'Adevăratul obiectiv al lui Putin este pauperizarea Europei. El vrea să întoarcă opinia publică împotriva guvernelor în funcţiune, în speranţa de a le înlocui cu forţe radicale care ar fi mai favorabile Rusiei', a avertizat ministrul ucrainean de externe într-un apel adresat omologilor săi europeni reuniţi la Bruxelles, informează Mediafax.

Premierul ungar Viktor Orban a criticat vineri sancţiunile impuse de UE Rusiei, denunţând o 'eroare' din partea Bruxellesului. El a afirmat că aceste sancţiuni 'nu şi-au atins scopul', ci au sufocat economia europeană.

'Planul lui Putin nu este doar să-mi distrugă ţara, ci să scufunde întreaga Europă într-o criză. Puteţi vedea deja cum el utilizează dependenţa mai mică a Europei faţă de Rusia pentru a-şi atinge obiectivele', a afirmat ministrul ucrainean.

'Dacă Rusia simte o slăbiciune în prezent, consecinţele vor fi mult mai grave decât ceea ce vedem acum', a explicat el.

'A da înapoi, a te conforma cerinţelor lui nu va funcţiona, aceasta niciodată nu a funcţionat. Este o capcană', a avertizat Kuleba.

'Sunt sigur că, în săptămânile viitoare, alte voci apropiate de Kremlin vor incita opinia publică să i se dea lui Putin ceea ce doreşte pentru ca el să lase Europa în pace', a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene.

Miniştrii de externe din UE au pledat luni la Bruxelles pentru continuarea susţinerii Ucrainei atât pe plan economic şi politic, cât şi cu mijloace militare.

Ei au examinat noile măsuri de sancţiuni prezentate vineri de Comisia Europeană, inclusiv un embargo asupra achiziţiilor de aur din Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.