Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba, apel disperat la clasa politică germană: 'Nu repetați greșeala pe care a făcut-o cancelarul Merkel la București, în 2008'

kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a acordat un un interviu publicaţiei germane Bild, în care a îndemnat clasa politică germană să nu împiedice intrarea Ucrainei în NATO, așa cum a făcut fostul cancelar Angela Merkel.

"Nu repetați greșeala pe care a făcut-o cancelarul Merkel la București, în 2008, când s-a opus cu înverșunare oricărui progres în chestiunea aderării Ucrainei la NATO" - a subliniat şeful diplomaţiei ucrainene, potrivit Rador.

Potrivit ministrului Kuleba, decizia din 2008 a fost cea care "a deschis ușa pentru invadarea Georgiei de către Vladimir Putin și, în cele din urmă, pentru anexarea ilegală a Crimeii".

"Dacă Ucraina ar fi fost deja membră a NATO în 2014, nu ar fi avut loc anexarea Crimeii, nici războiul din Donbas și nici invadarea întregii țări" - a remarcat Dmitro Kuleba.

Ministrul a reiterat că Ucraina nu se așteaptă să intre în NATO cât timp se află în război, dar, după război, "ar fi un gest sinucigaș ca Europa să nu accepte Ucraina în NATO".

Potrivit lui Dmitro Kuleba, aceasta este "singura modalitate de a închide ușa agresiunii ruse împotriva Europei și a spațiului euroatlantic în ansamblu".

Ministrul a subliniat că o astfel de decizie ar fi "o cale către pace", întrucât Rusia nu ar îndrăzni să atace din nou Ucraina dacă ţara ar deveni membră NATO. În plus, potrivit lui Kuleba, astfel, Ucraina va înlătura sarcina Germaniei şi a altor state vestice de a proteja flancul estic al NATO, "luând această povară pe umerii săi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.