Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dmitro Kuleba, după atacurile Rusiei cu drone iraniene: Ucraina face apel la sancţiuni împotriva Iranului

AFP
drone ucraina rusia

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat luni că "răbdarea a ajuns la capăt", explicând de ce a cerut luni, în cadrul unei reuniuni a UE, sancțiuni împotriva Iranului, după ce zeci de drone de fabricație iraniană au fost lansate asupra unor ţinte din întreaga țară și în capitala Kiev, ucigând cel puțin trei persoane, anunță CNN, potrivit Rador.

"Astăzi, pentru prima dată în istoria relațiilor ucraineano-iraniene, am cerut sancțiuni împotriva Iranului", a declarat Dmitro Kuleba pe pagina sa de Facebook. "Răbdarea a ajuns la capăt. Am ascultat foarte mult timp diverse explicații și argumente, dar este imposibil să ascundem adevărul - iar acest adevăr a zburat astăzi spre casele din Kiev. Prin urmare, a venit timpul să aplicăm sancțiuni împotriva Iranului pentru furnizarea de arme către Federația Rusă", a declarat Dmitro Kuleba.

Oficialul ucrainean a mai spus că sancțiunile împotriva Iranului vor transmite un mesaj că oricine ajută Rusia va "suferi și va simți prețul acestei acțiuni". Anterior, luni, șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat că UE "va căuta dovezi concrete" privind implicarea Iranului în războiul din Ucraina, înainte de reuniunea miniștrilor de externe ai UE programată să aibă loc luni, la Luxemburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.