Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a dat iar 'lovitura' cu marea corupție: Administratorul unei firme, trimis în judecată pentru complicitate la evaziune fiscală

Radu Pop
Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Administratorul unei societăţi comerciale din Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie( DNA) pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, după ce a pus la dispoziţia a doi oameni de afaceri 55 de facturi fiscale care reprezentau contravaloarea unor lucrări fictive. În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 4,3 milioane de lei, anunță news.ro.

DNA a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, administrator al unor societăţi comerciale, cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

“Inculpatul ar fi pus la dispoziţia altor doi oameni de afaceri un număr de 55 facturi fiscale reprezentând contravaloarea unor livrări fictive de materii prime (piatră), documente care au fost evidenţiate ulterior în contabilitatea unei societăţi pe care cei doi o administrau. Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 4.310.245 lei (reprezentând obligaţii fiscale de natura impozitului pe profit de 1.935.803 lei şi obligaţii fiscale de natura T.V.A. de plată de 2.374.442 lei.)”, se arată în comunicatul DNA.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma respectivă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa.

Anterior, procurorii anticorupţie au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu cei doi oameni de afaceri, beneficiari ai celor 55 de facturi fiscale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.