Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a luat 'din zbor' doi inspectori Antifraudă - Ar fi luat mită pentru a nu amenda o firmă

ANAF antifrauda

Doi inspectori antifraudă au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, serviciul teritorial Iași. Unul dintre aceștia este acuzat că a luat mită 1.500 de euro ca să nu amendeze o firmă, iar al doilea este acuzat de abuz în serviciu și fals.

Potrivit procurorilor, unul dintre inculpați a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Acesta era la data faptelor inspector antifraudă în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava și este acuzat de luare de mită, fals intelectual și abuz în serviciu. Cel de-al doilea inspector, care lucra la aceeași instituție, este acuzat de fals intelectual și abuz în serviciu și a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Conform unui comunicat al DNA, în perioada 12 mai - 30 iunie 2021, unul dintre inculpați ar fi pretins pentru el și pentru colaboratorul său diferite sume de bani de la administratorul unei firme, pentru a nu-l penaliza pentru neregulile constatate cu ocazia efectuării, de către cei doi inspectori, a unor controale.

Cei doi ar fi inserat în procesele verbale mențiuni nereale referitoare la neregulile identificate și nu au sesizat organele competente, producând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei, reprezentând obligațiile fiscale ce ar fi trebuit calculate și impuse firmei.

Pentru „ajutorul” oferit omului de afaceri, unul dintre inculpați ar fi primit, în mai multe tranșe, suma totală de 1.500 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.