Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a pus sechestru pe doua vile din Saint Tropez apartinand lui Horia Simu (presa)

horia simu

Directia Nationala Anticoruptie a pus sechestru pe doua vile din sudul Frantei, din Saint Tropez, cumparate de omul de afaceri Horia Simu Schiopu cu presupusi bani negri obtinuti din despagubirile ilegale de la Autoritatea Nationala de Restituire a Proprietatilor (ANRP), scrie Romania Curata, citand informatii furnizate de DNA.

Vezi și: Liberalii, bancherii propriului partid. Statul, garant. Cu ce sume vor împrumuta fiecare PNL

"Cele doua imobile, o casa, respectiv o casa cu teren, ambele situate in Saint Tropez - Franta, au fost achizitionate de catre suspect cu sumele de 3.559.000 euro, respectiv 3.200.000 euro", a aratat DNA intr-un raspuns pentru sursa citata.

Pentru a pune in executare sechestrul pe teritoriul altui stat, DNA a colaborat cu AGRASC (l'Agence de recouvrement des avoirs saisis et confisques).

Simu ar fi cumparat vilele din Saint Tropez cu bani obtinuti ilegal de la ANRP. El este acuzat ca a pus mana pe o despagubire de aproape 8 milioane de euro dupa ce cumparase cu numai 700 de mii de euro drepturile litigioase asupra unui teren din judetul Constanta. Simu ar fi mituit-o pe fosta sefa a ANRP, Crinuta Dumitrean, cu 400 de mii de euro. In acest caz, Simu a fost denuntat de Dorin Cocos, fostul sot a Elenei Udrea. Detalii aici.

Horia Simu, Adrian Andrici, Gheorghe Iaciu si Stelian Gheorghe zis Stelu sunt printre cei mai mari beneficiari ai unor drepturi litigioase din partea ANRP, se arata in materialul publicat de Romania Curata, pe care il gasiti integral AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.