Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a săltat un șef de poliție care lua șpăgi de mii de euro: Făcea să scadă alcoolemiilor șoferilor, contra cost

Inquam Photos / Octav Ganea
dna sigla catuse arest

Un șef în Poliție și un avocat au fost reținuți, după ce ofițerul ar fi luat șpagă 3.000 de euro de la un șofer prins beat la volan. Mai mult, l-ar fi învățat pe acesta ce să declare pentru ca alcoolemia să rezulte mai mică. Procurorii DNA i-au reținut pentru 24 de ore, începând de marți, pe Stoica Ion-Joe, comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti, bănuit de trafic de influență și pe un avocat în cadrul Baroului București, suspect de complicitate la trafic de influență.

Conform procurorilor, în perioada 8 ianuarie 2022 - prezent, Stoica, beneficiind de ajutorul avocatului, ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală suma de 3.000 de euro.

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare, arată DNA. Mai mult, Stoica i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.