Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, acţiune rară în instanţă: Se cere intervenţia în procesul dintre CSM şi Inspecţia Judiciară

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi csm

La Curtea de Apel Bucureşti s-a judecat, joi, primul termen în dosarul în care Inspecţia Judiciară a contestat în instanţă o hotărâre a CSM ce viza controlul de anul trecut de la DNA, acuzând o cenzurare incorectă a raportului.

Procurorul DNA a formulat o cerere de intervenţie accesorie în favoarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a precizat purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Torsul pisicii are adevărate virtuți terapeutice: Ce afecţiuni poate vindeca

Judecătorii au stabilit termen pentru 31 mai, când se vor cita părţile şi se va discuta admisibilitatea acestei cereri formulate de către DNA.

La termenul de joi, inspectorul-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, Gheorghe Stan, a fost cel care a reprezentat instituţia. La ieşirea din sala de judecată, acesta a declarat că solicitarea DNA este confuză, potrivit Mediafax.

Inspecţia Judiciară a contestat în parte decizia Secţiei de procurori a CSM nr. 686 din 31.10.2017, prin care s-a aprobat raportul întocmit în urma controlului dispus de ministrul Justiţiei la DNA. Plângerea IJ a fost respinsă ca inadmisibilă de CSM, însă documentul prin care se contestă decizia CSM cuprinde acuzaţii grave de cenzură şi încălcare a independenţei inspectorilor judiciari. Mai exact, procurorii din CSM au eliminat pur şi simplu unele precizări nefavorabile şefei DNA din raportul IJ. Ulterior, Inspecţia Judiciară a contestat în instanţă hotărârea CSM.

Vezi AICI plângerea IJ şi aspectele eliminate de CSM din raport! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.