Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA ajunge la PNȚCD: AEP a sesizat procurorii cu privire la acțiunile președintelui Pavelescu (surse)/ UPDATE

F. P.
Inquam Photos / Octav Ganea
Aurelian Pavelescu

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a sesizat DNA cu privire la o serie de fapte penale care ar fi fost comise de Aurelian Pavelescu, în calitate de președinte al PNȚCD, au confirmat surse judiciare convergente pentru stiripesurse.ro.

Potrivit informațiile vehiculate deocamdată doar la nivel neoficial, faptele privesc, printre altele, posibile delapidări de fonduri primite de partid din închirierea ilegală a unor spații cu altă destinație decât sediu de partid.

AEP a descoperit în ultimii ani mai multe nereguli cu privire la aceste sume de bani obținute de partid din chirii ilicile, dispunând confiscări  de la PNȚCD și amenzi, după cum rezultă si din raportul AEP din 2021.

Potrivit raportului AEP din 2021, la PNȚCD s-a constatat faptul că au fost încălcate prevederile art. 3 alin. (2), (4) și (8), art. 5 alin. (4), art. 13 alin. (1), art. 16 alin. (1) și (3), art. 38 alin. (4), art. 43 alin. (4) și ale art. 49 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Contactat de stiripesurse.ro președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, s-a arătat surprins de inițiativa AEP și susține că lucrurile nu stau nici pe departe așa cum au fost prezentate până acum:

”E vorba de niște contracte de asociere. Ele nu sunt ilegale. AEP ne-a reproșat ca am stabilit sume fixe și că ar fi trebuit stabilite niște procente și la pierdere și la câștig.
Sunt niște chestii absolut comerciale. Nu are nici o legătură cu luat sau furat bani. Bani au intrat la partid legal si s-au cheltuit legal. Vom vedea ce e acolo și ne vom apăra”, a spus președintele PNTCD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.