Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA anchetează împușcarea ursului Arthur - surse

urs arthur

Procurorii DNA ar fi început o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa,  spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, DNA s-ar fi sesizat din oficiu pe baza unor materiale de presă. Procurorii au suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obținerea de foloase materiale pentru sine sau altul.

Un alt dosar privind ursul împuşcat în zona Ojdula a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc, în cauză fiind efectuate cercetări pentru braconaj, vânare în alte condiţii decât cele ale derogărilor şi uzul de armă fără drept.

Organizaţia Agent Green şi VGT au condamnat, miercurea trecută, într-un comunicat de presă, uciderea ursului brun Arthur de către vânătorul de trofee, Prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein, care a venit în România în luna martie, la Ojdula (judeţul Covasna), pentru a-l împuşca.

"Arthur avea vârsta de 17 ani şi a fost cel mai mare urs observat în România şi probabil cel mai mare care trăia în Uniunea Europeană. Măsurătorile cadavrului indică faptul că Arthur avea 593 de puncte din 600, care reprezintă maximum posibil în industria vânătorii de trofee. Nu am mai auzit de un asemenea punctaj record până acum. Mă întreb cum a putut prinţul să confunde o femelă cu pui care vine la sat cu cel mai mare mascul care exista în adâncul pădurii. Este clar că prinţul nu a venit să rezolve problema localnicilor, ci să omoare ursul şi să îşi ducă acasă cel mai mare trofeu pentru a-l agăţa pe perete. Avem de a face cu o partidă de braconaj, de vreme ce au împuşcat ursul greşit", a spus Gabriel Păun, preşedintele Agent Green.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.