Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA anunță noi acuzații din 'paradisul mitei' din România: zeci de mii de euro pentru angajări

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Se extinde ancheta în cazul managerului Serviciului de Ambulanță Neamț. Procurorii DNA spun că au găsit alte cinci persoane care au dat câte 5.000 de euro mită pentru a fi angajate. Direcției Naționale Anticorupție Bacău anunță că extinde urmărirea penală față de Morenciu Dan Dorin, la data faptei manager general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, în sarcina căruia s-au mai reținut alte 5 acte materiale de luare de mită și față de Leonte Elena, Drăgușanu Ionela Mihaela, Movilă Cristian, Oglinzanu Mihai Marius și Cristescu Constantin, toți angajați pe o perioadă determinată în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2 – 10 mai a.c., cele 5 persoane ar fi fost de acord cu pretențiile managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, Morenciu Dan Dorin, de remitere a sumei de 5.000 euro/persoană pentru a fi declarate admise la un concurs ce viza ocuparea unor posturi pe o perioadă nedeterminată.

În perioada 2 – 18 mai a.c., Morenciu ar fi primit de la Movilă Cristian, Leonte Elena, Drăgușanu Ionela Mihaela și Oglinzanu Mihai Marius sumele de bani pretinse anterior, în total 20.000 euro. Restul de 5.000 euro urmau sa fie primiți de la Cristescu Constantin pe 18 mai. În urmă cu două săptămâni, DNA anunța că Morenciu și două asistente șefe au fost reținuți pentru luare de mită. Atunci erau acuzați că au primit mită 48.000 de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.