Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA a intrat pe fir în cazul prăbușirii podului din județul Neamț - Ar fi vizate fapte de corupție privind fondurile și lucrările proiectului

Inquam pod Siret

Anchetatorii DNA au intrat pe fir în cazul prăbușirii unui pod în județul Neamț și s-a constituit un dosar de cercetare penală privind presupuse fapte de abuz în serviciu în legătură cu modalitatea în care au fost derulate fondurile proiectului dar și cum s-au efectuat lucrările, potrivit unui răspuns oficial transmis, vineri, STIRIPESURSE.

STIRIPESURSE a solicitat oficial DNA să răspundă cu privirea la existența unui dosar de cercetare penală în teritoriu sau la centru privind verificări în legătură cu presupuse fapte de corupție ce ar fi putut avea loc legat de derularea proiectului respectiv.

Prezentăm integral răspunsul oficial al DNA către STIRIPESURSE:

„La solicitarea dvs. din data de 10 iunie 2022, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să vă transmită următoarele:

La Serviciul teritorial Bacău - Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat la data de 09.06.2022 un dosar penal referitor la împrejurările în care s-a reabilitat, modernizat și consolidat, precum și împrejurările în care s-a redeschis circulația rutieră pe podul de la Luțca, județul Neamț, de peste râul Siret.

În acest moment a fost începută doar urmărirea penală in rem (față de faptă), cu privire la suspiciunea de comitere a unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.”

Explicații patronale

Patronul firmei care a executat lucrările de reabilitare a podului care s-a prăbușit peste Siret în timp ce era circulat de mașini a declarat joi seară la Digi24 că nu s-a intervenit asupra structurii de rezistență și că lucrările au fost mai degrabă unele de cosmetizare.

  • „Ori a fost o cedare la hobanele care erau de 50 de ani...(...) Noi nu am dezvelit hobanele, ca să vedem ce se întâmplă cu armăturile din interiorul hobanelor. Am respectat în totalitate proiectul pe care l-am avut la dispoziție. Nu s-a umblat la structura de rezistență, aproximativ 99% deloc. Am făcut numai un fel de modernizare și reabilitare a podului, inclusiv tencuieli la grinzi, placa de pe pod s-a făcut nouă și s-au făcut restul modernizări, dar fără a umbla la structura de rezistență a podului”, a declarat Romică Rotaru, patronul firmei Darcons SRL care a făcut lucrările.

Romică Rotaru, fost consilier județean PSD, este tatăl fostului deputat PSD Alexandru Rotaru. „Podul a fost făcut, modernizat conform proiectului, s-a turnat o placă de suprabetonare și un strat de asfalt deasupra, a fost întărită structura cu niște lamele de carbon, în fine, e o procedură complexă, dar proiectul a fost respectat sută la sută, în totalitate”, a spus și fostul deputat.

Pod...pe jos...

Un pod rutier s-a rupt, joi după amiază, în judeţul Neamţ, iar un autocamion şi o autoutilitară au fost surprinse în timp ce-l traversau.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a transmis că podul peste râul Siret s-a rupt între localităţile Sagna şi Luţca şi că un șofer a fost rănit. “Victima a fost scoasă din autocamion de către participanţii la trafic. Este vorba de un bărbat de aproximativ 50 de ani care primeşte îngrijiri medicale”, a anunţat ISU Neamţ.

Prefectul județului Neamț, Adrian Niță, a afirmat că „podul a fost recent reabilitat”: „Nu știu dacă a fost finalizată lucrarea. Trebuie să cerem detalii și ulterior să le comunicăm. Consiliul Județean este autoritatea responsabilă de administrare”.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.