Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA calcă în furnicarul licitațiilor suspecte: fost șef de la Îmbunătățiri Funciare, trimis în judecată pentru o mită de 135.000 de lei

wall-street.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

DNA a intrat în furnicarul licitațiilor suspecte: fost șef de la Îmbunătățiri Funciare, trimis în judecată pentru o mită de 135.000 de lei

Un fost şef al Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Galaţi, Sorin Dănăilă, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru o mită de 135.000 de lei, pe care ar fi primit-o pentru a favoriza o firmă la licitaţii, informează, luni, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Dănăilă Sorin, la data faptelor şef serviciu/director al Filialei Teritoriale de Îmbunătăţiri Funciare Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de: luare de mită; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permitere a accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi C. I., administrator de fapt al SC Hidraconstruct Geovig SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, Hidraconstruct Geovig SRL, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită", se precizează într-un comunicat al DNA, remis luni, arată Agerpres.

Ce arată rechizitoriul?

Conform rechizitoriului în perioada 19.05 - 30.09.2021, inculpatul Dănăilă Sorin ar fi acceptat promisiunea unor foloase necuvenite şi ar fi primit de la inculpatul C.I. suma totală de 134.821 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu.

"Concret, în schimbul foloaselor respective, inculpatul Dănăilă Sorin s-ar fi asigurat că Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare - Filiala Teritorială Galaţi a încheiat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, cu societatea Hidraconstruct Geovig SRL mai multe contracte de execuţie lucrări de întreţinere şi reparaţii în amenajările de îmbunătăţiri funciare şi ar fi aprobat la plată facturile aferente lucrărilor executate de societatea Hidraconstruct Geovig SRL. De asemenea, inculpatul Dănăilă Sorin i-ar fi transmis omului de afaceri informaţii care nu erau destinate publicităţii, cuprinse în documente întocmite în cadrul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare în etapa de planificare/pregătire a achiziţiei publice", mai informează DNA.

Procurorii susţin că mita ar fi fost disimulată ca plată a unor raporturi comerciale licite, încheiate între două societăţi comerciale controlate de cei doi inculpaţi. Conform DNA, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unui imobil ce aparţine inculpatului Sorin Dănăilă.

Ce urmează?

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.