Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Două dosare noi, disjunse din 'Gala Bute'

DNA 1

Procurorii DNA au trimis în judecată 8 persoane în dosarul Gala Bute. Vârful de lance este Elena Udrea, care este acuzată de e infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Gala Bute face însă şi "pui". Două dosare noi apar prin disjungere din dosarul iniţial.

Vezi şi: OFICIAL - Toate persoanele trimise în judecată în dosarul Gala Bute şi acuzaţiile DNA

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de Cornel Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, și Cristofor Alin Condoiu, pentru infracțiunile de abuz în serviciu, și față de omul de afaceri Adrian Gărdean, Miron Dorel Gărdean și Miron Lupulescu, pentru infracțiunile de dare de mită și instigare la abuz în serviciu.

Potrivit DNA, un alt doilea dosar disjuns vizează infracțiunile de spălare a banilor și folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, care o vizează pe Elena Udrea. Surse juridice citate de GSP susţin că procurorii anchetează finanțarea PD-L din bani proveniți din corupție, DNA dorind să identifice participanții. Procurorii anticorupție au audiat deja zeci de oameni care figurează că au donat bani la partid la alegerile din 2012. Unii dintre ei au recunoscut că nu au fost banii lor, ci doar li s-a indicat de către terțe persoane să se ducă la sediul PD-L și să-i depună în contabilitate. Bazîndu-se pe mărturii din interior, procurorii au început să reconstituie o amplă rețea din care fac parte oameni de afaceri care luau banii de la stat, figuri din publicitate și oameni politici care coordonau fluxul sumelor în interesul PD-L.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.