Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - DNA face percheziții la Metrou: precizările procurorilor

digifm.ro
magistrală metrou

DNA face 16 percheziţii, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în Prahova şi Ilfov, inclusiv la Sindicatul Liber Metrou dar şi la locuinţa preşedintelui acestuia, Ion Rădoi, într-un dosar de corupţie, vizând fapte comise în perioada 2018 - 2021, informează News.ro.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 - 2021. În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova şi Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituţii publice”, a transmis DNA.

Dosarul ar avea legărură cu spaţiile comerciale de la metrou şi cu acţiunea de demolare a acestora declanşată de Ministerul Transporturilor.

Perchezițiile sunt făcute în condițiile în care sindicaliștii au oprit lucrul în urmă cu câteva luni.

Iată ce spunea ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în martie: „În cadrul acestei acțiuni ilegale, a fost o organizare de tipul unei galerii de fotbal, făcută seara trecută, pentru a bloca funcționarea metroului, nu a fost o grevă, ci o infracțiune. Această acțiune a fost profund ilegală, noi de altfel am solicitat DNA cercetarea pentru mai multe infracțiuni, nu este o grevă, nu este un protest spontan, sunt niște cetățeni, unii angajați ai metroului, alții credem că nu, care au blocat funcționarea metroului. Din informațiile pe care le-am primit, pe liniile blocate nu erau doar angajați ai Metrorex, iar o mare parte dintre angajații prezenți nu erau în timpul programului de lucru. Domnul Rădoi are experiență cu lucrurile astea și sție că este interzisă greva în timpul stării de alertă, aseară, ca o galerie de fotbal, a hotărât că se taie curentul și dimineață nu mai pot circula trenurile. În același timp, colegi de-ai celor care au protestat au mers la muncă, îi felicit pentru asta, au stat în depouri și au așteptat toată ziua să muncească. Ieri s-a trimis o somație de eliberare a acelor spații comerciale care erau ocupate ilegal. Domnul Rădoi a orchestrat această acțiune ilegală”, a declarat Cătălin Drulă.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.