Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - Primarul Constanței, Vergil Chițac, a fost audiat la DNA

Digi24
Vergil Chițac

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac (PNL), a fost audiat joi la sediul DNA Constanţa, el declarând jurnaliştilor la sosire că nu ştie pentru ce a fost chemat, dar a dat asigurări că totul este în regulă.

UPDATE, ora 15.15: Vergil Chiţac a ieşit din sediul DNA Constanţa şi a declarat: “Nu pot să vă spun prea mult. Este vorba de o procedură pe care a derulat-o CSM, nu are legătură cu Primăria”.

El a sosit joi după amiază la sediul DNA Constanţa și când a fost întrebat de jurnalişti de ce a fost chemat, a răspuns astfel: “Nu ştiu. Vă spun tot când ies. Nu este absolut nimic, totul este în regulă. Staţi liniştiţi”, a afirmat Vergi Chiţac.

UPDATE, ora 15.00: La sediul DNA au mai fost audiaţi, joi, Alin Vintilă, directorul executiv al Direcţiei Logistică din cadrul Primăriei Constanţa.

El a făcut o scurtă declaraţie la ieşirea din sediul DNA. “Voi colabora cu toate instituţiile statului român care doresc să lămurească ceea ce doresc să lămurească”, a declarat Alin Vintilă jurnaliştilor fără a oferi alte detalii. De asemenea, la sediul DNA Constanţa a mai fost audiat şi Andrei Talpeş, directorul CSM Constanţa, care nu a dorit să facă declaraţii în faţa jurnaliştilor.

Conform unor surse locale, audierile ar avea legătură cu organizarea în perioada 16 – 18 iunie, pe Lacul Siutghiol din Mamaia, a unei competiţii de bărci viteză.

CSM Constanţa anunţase atunci că la cursa respectivă participă nouă dintre cele mai rapide ambarcaţiuni din lume, pilotate de echipaje din Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia şi Suedia.

Procurorii DNA au efectuat joi dimineață percheziții la Primăria Constanța, conform ziuaconstanta.ro.

Potrivit sursei citate, procurorii anticorupție ar verifica unele achiziții legate de un concurs nautic. Primarul Vergil Chițac nu a dorit să comenteze.

O altă sursă, infosudest.ro, susține că primarul ar fi suspect de abuz în serviciu și că în dosar ar fi vizat și viceprimarul PNL Ionuț Rusu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.