Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA i-a reținut pe directorul și adjunctul Serviciului Public Local de Termoficare Braşov

DNA

Directorul şi directorul adjunct al Serviciului Public Local de Termoficare Braşov şi doi administratori de firme au fost reţinuţi de DNA pentru 24 de ore într-un dosar privind atribuirea unor contracte de lucrări şi de servicii, conform news.ro.

Ei vor prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În dosar este inculpată pentru complicitate la abuz în serviciu și Mesaroș Mihaela- Elena, şef al Serviciului Administrativ din cadrul Serviciului Public Local de Termoficare Braşov. Faţă de aceasta s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Care sunt acuzațiile

Conform procurorilor, în perioada iunie – noiembrie 2022, inculpatul Marin Ionuţ Mircea în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Braşov şi în înţelegere cu inculpatul Corboş Gheorghe în calitate de director adjunct al aceluiaşi serviciu, ar fi dispus şi coordonat derularea formală a mai multor proceduri de achiziţie directă publicate în SEAP, prin care ar fi favorizat câştigarea mai multor contracte de lucrări şi servicii de către societăţile comerciale implicate în cauză.

Directorul general este acuzat de luare de mită după ce ar fi pretins şi primit în folosinţă de la unul dintre administratorii firmelor implicate un autoturism marca VW Touareg, o trotinetă electrică, şi alimentarea autoturismului VW Touareg cu combustibilul necesar parcurgerii rutei Braşov – Istanbul şi retur.

Acelaşi director ar fi pretins şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale un autoturism marca Dodge RAM (aflat în proprietatea acesteia), evaluat la suma de 48.500 euro, precum şi plata prin intermediul aceleiaşi societăţi comerciale, a unor bunuri achiziţionate prin licitaţie de către inculpat de la o societate comercială din Stuttgart.

Prejudiciul calculat de procurori se ridică la un milion de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.