Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA îl urechează pe Mircea Băsescu: 'A avut o atitudine sfidătoare la adresa justiţiei'

mircea basescu

O declaraţie făcută de Mircea Băsescu la Judecătoria Medgidia, în ultimul cuvânt, este considerată de DNA ca fiind sfidătoare la adresa justiţiei. Fratele fostului preşedinte al României ar fi luat în derâdere programele educaţionale din penitenciar când a spus că la aplicarea problemelor de fizică a ajuns să cureţe rogojini, scrie Adevărul.

Detaliile apar în contestaţia procurorilor DNA, depusă la Tribunalul Constanţa. Asta după ce Judecătoria Medgidia a decis că Mirce Băsescu poate fi eliberat condiţionat.  Fratele fostului preşedinte al României execută 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial.

Dezvăluiri INCENDIARE: 734 milioane de euro, cel mai mare tun dat României


„Nu rezultă de nicăieri din procesul verbal al Comisiei de individualizare faptul că petentul condamnat a participat la toate programele ce i-au fost puse la dispoziţie, ceea ce înseamnă că petentul condamnat putea, dacă dorea, să mai participe şi la alte programe. De altfel, la un studiu atent al înscrisului denumit «Caracterizare» se poate observa că, spre exemplu, la programul «Recenzii de carte» din intervalul 01 septembrie 2016 – 30 septembrie 2016, petentul condamnat Băsescu Mircea  s-a înscris dar nu a participat. Deci timp de o lună, Băsescu Mircea a ignorat acest program, considerând probabil că va fi liberat condiţionat”, susţin procurorii DNA în contestaţia depusă la Tribunalul Constanţa.

Procurorii DNA au mai depus şi transcriptul şedinţei de judecată din 16 februarie 2017, când a făcut mai multe declaraţii, la Judecătoria Medgidia, în ultimul cuvânt. „Petentul condamnat Băsescu Mircea a avut o atitudine sfidătoare la adresa justiţiei, luând în derâdere programele educaţionale din regimul de executare a pedepsei. Astfel, inculpatul Băsescu Mircea a afirmat în ultimul cuvânt, în esenţă, faptul că nu consideră că poate fi reeducat, deoarece de la aplicarea problemelor de fizică a ajuns să cureţe rogojini (reproducere aproximativă)”, arată procurorii DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.