Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, în epoca DEMITIZĂRII: Eșec după eșec în instanță

dna

Cu o încredere de peste 50% în rândul românilor, DNA defilează deja de câțiva ani și face ravagii în politică și mediul de afaceri. Până acum, detractorii ocupau o nișă restrânsă în opinia publică, însă prestația slabă a unui procurori riscă să declanșeze „marea demitizare” și sî scadă puternic încrederea în DNA. Înfrângerile de etapă ale procurorilor anticorupție se înmulțesc, iar riscul e ca dosarele „grele”, care au provocat adevărate cutremure în politică, să sfârșească în instanță prin condamnări mici, cu suspendare, sau chiar achitări.

Cazul Liei Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, este nu doar ultima dintre înfrângerile suferite de DNA, ci poate și cea mai gravă de după motivarea condamnării lui Dragnea (unde judecătorii au afirmat că procurorii nu s-au chinuit să aducă probe pe măsura acuzațiilor). După zeci de articole în presă, în care primarul Craiovei era desființat pe baza acuzațiilor DNA, judecătorii au anulat probele pe care le-au depus procurorii DNA. Magistrații spun că Olguței Vasilescu i s-a încălcat dreptul de apărare și au exclus de la dosar denunțurile și înregistrările telefonice. Detalii AICI!

Vezi și: Fugăriți de liberali, tehnocrații lui Cioloș și-au găsit partid

Procurorii au reușit să-și tragă un glonț în picior, iar contestatarii DNA au primit o nesperată mână de ajutor. Chiar și susținătorii DNA au trecut rapid la identificarea vinovaților. „Speţa Olguţa Vasilescu nici n-a început bine că s-a făcut praf în instanţă, de la al treilea termen, încă din camera preliminară. Procuror DNA care a instrumentat cazul: Claudia Roşu. Rechizitoriu verificat şi confirmat de: procuror DNA, adjunct şef de secţie I, Dănuţ Volintiru. "Succesul" secţiei I a DNA, condusă de procurorul şef de secţie, Gheorghe Popovici”, scrie jurnalista Sorina Matei pe Facebook.

Înfrângerea DNA în cazul Olguței Vasilescu vine la doar câteva zile după un alt dosar aparent insuficient documentat. Dosarul anului ar putea fi numit cel în care Ponta și Ghiță sunt urmăriți penal în legătură cu aducerea lui Tony Blair în România. Doar că unda de șoc generată s-a lovit rapid de instanță, care a cenzurat graba procurorilor de a apela la măsuri preventive: lui Victor Ponta i s-a permis să vorbească și să părăsească țara, iar Sebastian Ghiță a scăpat total de controlul judiciar.

Cireașa de pe tort, mai ales în contextul înfrângerilor care se înmulțesc, este o decizie a Tribunalului București. Judecătorii au stabilit definitiv că procuroru-șef al DNA răspunde material pentru toate comunicatele instituţiei, prin care cetățenii sunt prezentați ca autori ai unor infracțiuni. (Detalii AICI!) Gabriela Ghiţă, fostul Procuror General adjunct al României, a dat în judecată DNA și a obtinut 25.000 lei daune morale de la instituție şi de la fostul procuror-şef, pentru prejudicii de imagine. Prejudiciul s-ar putea dovedi unul periculos și pentru Laura Codruța Kovesi, în contextul unei înfrângeri în instanță.

Vezi și: Seniorul Quintus, intervenție în forță la conducerea PNL: unii nu știu bine în ce partid se află

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.