Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA încasează o lovitură: Fostul șef CJ Brașov va petrece sărbătorile acasă

Aristotel Cancescu

Aristotel Căncescu se va bucura acasă de sărbătorile creștine, alături de familie.  Totuşi, el se va afla sub control judiciar pentru cel puțin 60 de zile, conform deciziei Tribunalului Brașov în 15 decembrie, menținută azi de instanța superioară, informează România Tv.

Magistrații Curții de Apel Brașov au pronunțat o decizie favorabilă lui Căncescu, deși procurorii DNA Brașov au cerut prelungirea arestului preventiv: „Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov şi inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, împotriva încheierii din 16 decembrie 2016 a Tribunalului Braşov, pronunţată în dosarul nr. 6067/62/2016/a1.1, pe care o menţine. În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpatul Căncescu Aristotel Adrian la plata sumei de 100 lei către stat cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, restul cheltuielilor judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 21 decembrie 2016”.

Declarația care îl trădează pe Dragnea: 'Sevil Shhaideh va fi o înlocuitoare'

Doliu în lumea fotbalului: Un fost mare jucător a încetat din viaţă


După ce au analizat contestaţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Brașov Aristotel Căncescu şi apelul formulat de DNA Braşov, în urma soluţiei date spre sfârșitul lunii octombrie la Tribunalul Braşov ca inculpatul Căcescu să fie plasat în arest la domiciliu, magistraţii Curţii de Apel au hotărât să respingă contestaţia şi să admită apelul. Ca urmare, s-a decis arestarea lui Aristotel Căncescu pentru 25 de zile (în dosarul „Mită electorală”). Așa a ajuns Căncescu în custodia IJP Brașov în 1 noiembrie 2016.

Este vorba de dosarul în care este acuzat de mită electorală, alături de alţi cinci braşoveni, printre care şi Claudiu Coman, fost şef al ATOP. 

De atunci, măsura a fost prelungită cu alte 30 de zile, acesta fiind motivul pentru care fostul președinte al CJ Brașov a votat (sau nu?!) după gratii la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.