Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA intră în Casa de Asigurări - Directoarea generală și directoarea executivă din Maramureș, urmărite penal

Inquam Photos / Octav Ganea
dna sigla catuse arest

Directoarea generală a Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, Carmen Eleonora Prodan, şi directoarea executivă a Direcţiei relaţii contractuale din cadrul aceleiaşi instituţii, Camelia Rodica Stretea, sunt urmărite penal pentru comiterea mai multor infracţiuni de luare de mită. Ele sunt suspectate că au primit bani şi bunuri de la oameni de afaceri şi manageri de spitale pentru derularea „în bune condiţii” a unor contracte.

În dosarul instrumentat de DNA, procurorii au dispus plasarea sub control judiciar a directoarei generale a CAS Maramureş, Carmen Eleonora Prodan, şi a directoarei executive a Direcţiei relaţii contractuale, Camelia Rodica Stretea, ele având interdicţia de a-şi exercita activitatea în cadrul instituţiei.

Acuzațiile formulate de DNA

Directoarea generală Carmen Eleonora Prodan este acuzată de comiterea a opt infracţiuni de luare de mită, din care trei săvârşite în formă continuată, în timp ce directoarea care se ocupa de contracte, Camelia Rodica Stretea, este suspectată de săvârşirea a cinci infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată.

„În perioada septembrie - decembrie 2023, inculpatele Prodan Carmen Eleonora şi Stretea Camelia Rodica, în calităţile menţionate mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane (oameni de afaceri şi manageri de spitale) foloase necuvenite şi sume de bani necuantificate până în prezent, pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la încheierea şi derularea în bune condiţii a unor contracte încheiate de diferite societăţi comerciale şi unităţi sanitare cu instituţia pe care o conduceau”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de DNA.

Procurorii precizează că în acelaşi dosar sunt urmărite penal şi alte persoane, fără a face publice numele şi calitatea acestora.

Pe lângă interdicţia de a-şi desfăşura activitatea în cadrul Case de Asigurări de Sănătate, cele două directoare nu au voie să iasă din judeţul Maramureş decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar (procuror, judecător de cameră preliminară, instanţa de judecată).

Joi, 11 ianuarie procurorii DNA au făcut percheziţii domiciliare la şase adrese, situate pe raza judeţului Maramureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.